Pekingand med nudelsuppe

Pekingand med nudelsuppe

Lær hvordan du lager en smakfull peking duck noodle soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende og eksotisk middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 ss vegetabilsk olje
  • Bein fra 1 and
  • 1 løk, hakket
  • 2 selleristilker, hakket
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 5 cm fersk ingefær, skivet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts svarte pepperkorn
  • 1 ts Szechuan-pepperkorn
  • 2 kaffirlimeblader
  • Salt og pepper
  • 2 babyboksjy, skivet
  • 1 kopp hakket vårløk
  • 1 rød chili, skåret i tynne strimler
  • 1 ss soyasaus
  • 1 pakke wonton-eggnudler
  • 2 kokte andebryst
  • Thai basilikum, til pynt
  • Limebåter, til pynt
  • Srirachasaus, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Til buljongen: I en stor kjele, varm opp oljen over middels høy varme. Bryt opp andebeinene og stek dem på alle sider til de er gyldne, omtrent 5 minutter. Tilsett grønnsakene og la det koke videre til de er karamelliserte, ytterligere 5 minutter. Tilsett krydderne og 16 kopper vann. Senk varmen og la det småkoke i omtrent 3 timer. La det avkjøle i ca. 15 minutter. Sil av buljongen og fjern fettet. Hell buljongen tilbake i kjelen og sett til side til andesuppen.
  2. 2Til andesuppen: Tilsett grønnsakene, soyasausen og nudlene i kjelen med den reserverte andebuljongen og la det småkoke i 1 minutt.
  3. 3Til servering: Skjær andebrystene i skiver. Plasser nudlene i midten av en dyp skål, legg skiver av and på toppen, og hell litt buljong med grønnsaker over hver skål. Pynt med thai-basilikum og en skive lime. Server med krydret Sriracha-saus.