
Pekingand med nudelsuppe
Lær hvordan du lager en smakfull peking duck noodle soup med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende og eksotisk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 ss vegetabilsk olje
- Bein fra 1 and
- 1 løk, hakket
- 2 selleristilker, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 5 cm fersk ingefær, skivet
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts svarte pepperkorn
- 1 ts Szechuan-pepperkorn
- 2 kaffirlimeblader
- Salt og pepper
- 2 babyboksjy, skivet
- 1 kopp hakket vårløk
- 1 rød chili, skåret i tynne strimler
- 1 ss soyasaus
- 1 pakke wonton-eggnudler
- 2 kokte andebryst
- Thai basilikum, til pynt
- Limebåter, til pynt
- Srirachasaus, til servering
Fremgangsmåte
- 1Til buljongen: I en stor kjele, varm opp oljen over middels høy varme. Bryt opp andebeinene og stek dem på alle sider til de er gyldne, omtrent 5 minutter. Tilsett grønnsakene og la det koke videre til de er karamelliserte, ytterligere 5 minutter. Tilsett krydderne og 16 kopper vann. Senk varmen og la det småkoke i omtrent 3 timer. La det avkjøle i ca. 15 minutter. Sil av buljongen og fjern fettet. Hell buljongen tilbake i kjelen og sett til side til andesuppen.
- 2Til andesuppen: Tilsett grønnsakene, soyasausen og nudlene i kjelen med den reserverte andebuljongen og la det småkoke i 1 minutt.
- 3Til servering: Skjær andebrystene i skiver. Plasser nudlene i midten av en dyp skål, legg skiver av and på toppen, og hell litt buljong med grønnsaker over hver skål. Pynt med thai-basilikum og en skive lime. Server med krydret Sriracha-saus.