Grillede svinekoteletter med ovnsbakte epler og dampede rosenkål i karamelliserte løk
oppskrift på saftige grillet svinekam servert med ovnsstekte epler og dampede brusselspirer i søt karamellisert løk, perfekt for en smakfull middag
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 (1 1/2 tommers) tykke svinekoteletter
- 1 spiseskje salt
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje hvitløkpulver
- 1 teskje svart pepper
- 1 teskje malt koriander
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 spiseskje tørkede urter (blanding av tørket og malt oregano, timian, rosmarin, svart pepper og basilikum, anbefalt: Daddy's)
- 4 Granny Smith epler, delt i fire
- 1 1/2 stang smør, smeltet og lett brunt
- 1/4 kopp kanel
- 2 spiseskjeer malt muskatnøtt
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 1/2 pund rosenkål
- 3 kopper vann
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 stor løk, skivet i tynne skiver
- 1 spiseskje løkpulver
- 1 spiseskje hvitløkpulver
- 1 spiseskje tørkede urter (blanding av tørket og malt oregano, timian, rosmarin, svart pepper og basilikum, anbefalt: Daddy's)
- 1 teskje paprika
- 2 kyllingbuljongterninger
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Pork Chops:
- 2Vask og krydre kotelettene med salt, løkpulver, hvitløkpulver, svart pepper, koriander, olivenolje, sesamolje og tørkede urter. Mariner i kjøleskapet i minst 2 timer eller opptil 24 timer.
- 3Forvarm en grill eller grillpanne til middels høy varme. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 4Ta kotelettene ut av marinaden og legg dem på den forvarmede grillen. Grill kotelettene på begge sider i omtrent 2 minutter hver side. Overfør til en ildfast form og sett i ovnen til de er ferdige. Sett til side og hold varme.
- 5Epler:
- 6Skru opp ovnen til 200°C (400°F).
- 7Legg eplene i en stor bolle og tilsett halvparten av smøret, kanel, muskatnøtt og brunt sukker. Bland godt og la det stå i 20 minutter.
- 8Legg eplene på en smurt bakeplate og hell resten av smøret over eplene. Sett i ovnen og stek til de er karamelliserte og møre på gaffel. Når du serverer, hell saften over eplene.
- 9Brusselspirer:
- 10Kutt av endene på brusselspirene og vask dem.
- 11Kok opp vann i en pastapanne med innsats. Legg i brusselspirene, dekk til og damp i 7 minutter. Sil av vannet.
- 12Varm opp en stekepanne på middels høy varme og tilsett olivenolje. Tilsett løk og stek til den er karamellisert.
- 13Ha i brusselspirene, løkpulver, hvitløkpulver, tørkede urter, paprika og buljongterninger (knus buljongterningene for å blande dem med løken). Stek til brusselspirene er godt brune.
- 14Senk varmen, dekk til og la det småkoke til brusselspirene er møre på gaffel.
- 15Server med svinekjøttkoteletter og epler.