Hello Fresh Mobile Banner
Grillede svinekoteletter med ovnsbakte epler og dampede rosenkål i karamelliserte løk

Grillede svinekoteletter med ovnsbakte epler og dampede rosenkål i karamelliserte løk

oppskrift på saftige grillet svinekam servert med ovnsstekte epler og dampede brusselspirer i søt karamellisert løk, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 (1 1/2 tommers) tykke svinekoteletter
  • 1 spiseskje salt
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje hvitløkpulver
  • 1 teskje svart pepper
  • 1 teskje malt koriander
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 spiseskje tørkede urter (blanding av tørket og malt oregano, timian, rosmarin, svart pepper og basilikum, anbefalt: Daddy's)
  • 4 Granny Smith epler, delt i fire
  • 1 1/2 stang smør, smeltet og lett brunt
  • 1/4 kopp kanel
  • 2 spiseskjeer malt muskatnøtt
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 1/2 pund rosenkål
  • 3 kopper vann
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, skivet i tynne skiver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje hvitløkpulver
  • 1 spiseskje tørkede urter (blanding av tørket og malt oregano, timian, rosmarin, svart pepper og basilikum, anbefalt: Daddy's)
  • 1 teskje paprika
  • 2 kyllingbuljongterninger
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Pork Chops:
  2. 2Vask og krydre kotelettene med salt, løkpulver, hvitløkpulver, svart pepper, koriander, olivenolje, sesamolje og tørkede urter. Mariner i kjøleskapet i minst 2 timer eller opptil 24 timer.
  3. 3Forvarm en grill eller grillpanne til middels høy varme. Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
  4. 4Ta kotelettene ut av marinaden og legg dem på den forvarmede grillen. Grill kotelettene på begge sider i omtrent 2 minutter hver side. Overfør til en ildfast form og sett i ovnen til de er ferdige. Sett til side og hold varme.
  5. 5Epler:
  6. 6Skru opp ovnen til 200°C (400°F).
  7. 7Legg eplene i en stor bolle og tilsett halvparten av smøret, kanel, muskatnøtt og brunt sukker. Bland godt og la det stå i 20 minutter.
  8. 8Legg eplene på en smurt bakeplate og hell resten av smøret over eplene. Sett i ovnen og stek til de er karamelliserte og møre på gaffel. Når du serverer, hell saften over eplene.
  9. 9Brusselspirer:
  10. 10Kutt av endene på brusselspirene og vask dem.
  11. 11Kok opp vann i en pastapanne med innsats. Legg i brusselspirene, dekk til og damp i 7 minutter. Sil av vannet.
  12. 12Varm opp en stekepanne på middels høy varme og tilsett olivenolje. Tilsett løk og stek til den er karamellisert.
  13. 13Ha i brusselspirene, løkpulver, hvitløkpulver, tørkede urter, paprika og buljongterninger (knus buljongterningene for å blande dem med løken). Stek til brusselspirene er godt brune.
  14. 14Senk varmen, dekk til og la det småkoke til brusselspirene er møre på gaffel.
  15. 15Server med svinekjøttkoteletter og epler.