Grillkylling

Grillkylling

oppskrift på barbecue chicken med saftig kjøtt og rykende god smak. perfekt til grillen, sommerens favoritt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel kylling, smørmarinert
  • Olivenolje, til pensling
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Grillketsaus, oppskrift følger
  • Peanøttolje
  • 3 rødløk, skåret i 1/2-tommers skiver
  • 3 røde paprika, uten kjerner
  • 2 epler, kjernet og delt i fire
  • 2 kopper rødvinseddik
  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 1 1/2 kopper melasse
  • 3 1/2 kopper ketchup
  • 1 kopp tomatpuré
  • 1 kopp brunt sukker
  • 1 1/2 ss salt
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt kanel
  • 8 thai-chili, uten stilk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm grillen.
  3. 3Gni kyllingen inn med olje og krydre med salt og pepper. Plasser kyllingen direkte over den varmeste delen av grillen for å brune den. Når den er brunet på begge sider, flytt den til en kjøligere del av grillen. Pensle begge sider med barbecue-saus og dekk til grillen. Kok til den indre temperaturen på kyllingen er 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
  4. 4Forvarm grillen.
  5. 5Vend løk, rød paprika og epler i peanøttolje for å dekke dem. Legg dem på grillen i omtrent 15 minutter. Ta dem av og hakk grovt.
  6. 6I en stor gryte på en varm grill, tilsett de hakkede grønnsakene og resten av ingrediensene. La det småkoke i 20 minutter.
  7. 7Ta av gryten og kjør alt til en jevn puré.
  8. 8Gir: 3 liter