
Grillkylling
oppskrift på barbecue chicken med saftig kjøtt og rykende god smak. perfekt til grillen, sommerens favoritt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling, smørmarinert
- Olivenolje, til pensling
- Salt og nykvernet svart pepper
- Grillketsaus, oppskrift følger
- Peanøttolje
- 3 rødløk, skåret i 1/2-tommers skiver
- 3 røde paprika, uten kjerner
- 2 epler, kjernet og delt i fire
- 2 kopper rødvinseddik
- 1/4 kopp Worcestershire-saus
- 1 1/2 kopper melasse
- 3 1/2 kopper ketchup
- 1 kopp tomatpuré
- 1 kopp brunt sukker
- 1 1/2 ss salt
- 1 ss malt koriander
- 1 ss malt kanel
- 8 thai-chili, uten stilk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm grillen.
- 3Gni kyllingen inn med olje og krydre med salt og pepper. Plasser kyllingen direkte over den varmeste delen av grillen for å brune den. Når den er brunet på begge sider, flytt den til en kjøligere del av grillen. Pensle begge sider med barbecue-saus og dekk til grillen. Kok til den indre temperaturen på kyllingen er 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit).
- 4Forvarm grillen.
- 5Vend løk, rød paprika og epler i peanøttolje for å dekke dem. Legg dem på grillen i omtrent 15 minutter. Ta dem av og hakk grovt.
- 6I en stor gryte på en varm grill, tilsett de hakkede grønnsakene og resten av ingrediensene. La det småkoke i 20 minutter.
- 7Ta av gryten og kjør alt til en jevn puré.
- 8Gir: 3 liter