
Grønne bønner og tomatgryte
en enkel oppskrift på grønne bønner og tomater i en smakfull casserole. perfekt for en sunn og rask middag, tilgjengelig hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 spiseskjeer tomatpuré
- 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
- 2 fedd hvitløk, hakket
- En klype rød pepperflak
- 900 gram grønne bønner, renset og delt i to
- 1 boks på 400 gram cherrytomater
- Kosher-salt
- 3/4 kopp panko-krummebrød
- 1/4 kopp revet parmesanost
- 1 spiseskje finhakket fersk persille
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Varm opp 3 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett tomatpuré og kok, mens du rører, til den blir litt mørkere, ca. 2 minutter. Tilsett rosmarin, hvitløk og rød pepperflak, og kok til hvitløken begynner å bli brun, ca. 1 minutt.
- 2Tilsett grønne bønner, cherrytomater og væsken fra dem, 1 ¾ kopp vann og 2 teskjeer salt i gryten. Dekk delvis til og kok, av og til omrørt, til grønne bønnene er møre og væsken har tyknet litt, 20–25 minutter. Overfør til en ildfast form på 3 liter.
- 3Bland panko, parmesan, persille og de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i en bolle; smak til med salt og pepper. Strø over grønnbønneblandingen og stek til sausen bobler og toppingen er gyllenbrun, ca. 15 minutter.
- 4Fotograf: Ryan Dausch