Michael Chiarellos babyback ribs med espressobarbecuesaus

Michael Chiarellos babyback ribs med espressobarbecuesaus

Lær hvordan du lager saftige babyback ribs med en unik espressobarbecue-saus inspirert av michael chiarello. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 rader baby back ribs (ca. 4 til 6 ribber per person)
  • 2. Grå salt
  • 3. Nykvernet svart pepper
  • 4. Espresso-saus, oppskrift følger
  • 5. 4 spiseskjeer most og finhakket hvitløk
  • 6. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 7. 1 kopp eplecidereddik
  • 8. 1/2 kopp soyasaus
  • 9. 2 kopper ketchup
  • 10. 2 kopper honning
  • 11. Grå salt
  • 12. 2 demitassekopper espresso (eller omtrent 1/2 kopp sterk kaffe eller instant espresso)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 22. Kutt hver ribbe i to på langs av benet slik at de kan stables lett. Legg dem ut på bakepapiret de ble pakket inn i for enkel rengjøring.
  3. 33. Salte og pepre rikelig på begge sider, og klapp krydder inn i kjøttet. Sørg for å overkrydre ribben, fordi noe av krydderet vil forsvinne under stekingen. Legg ribben i et stekebrett dekket med aluminiumsfolie, og stabl dem tett sammen i omtrent tre lag. Sett dem i ovnen i 2 timer, og flytt det nederste laget opp til toppen hver 30. minutt, til de er møre og nesten faller av benet.
  4. 44. En halvtime før servering, overfør ribben til en forhåndsvarmet grill (hvis du bruker kull, sørg for at de har brent ned til glør). Pensle ribben med Espresso-saus og lukk grillen. Fortsett å vende og pensle ribben med saus hver 10. minutt, omtrent tre ganger til.
  5. 55. Nykvernet svart pepper
  6. 66. Mos hvitløk med siden av en kniv, og finhakk den deretter for å frigjøre oljene.
  7. 77. Tilsett olivenolje i en forhåndsvarmet stekepanne. Ha i hvitløk og stek til den blir lys brun, ca. 1 minutt. Tilsett eplesidereddik, soyasaus, ketchup og honning, og rør godt. Ha i en klype grå salt, og visp inn kaffen. Krydre med nykvernet svart pepper etter smak. La det småkoke i 10 minutter.
  8. 88. La sausen avkjøle, og oppbevar den i kjøleskapet i opptil 2 uker.