
Michael Chiarellos babyback ribs med espressobarbecuesaus
Lær hvordan du lager saftige babyback ribs med en unik espressobarbecue-saus inspirert av michael chiarello. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 rader baby back ribs (ca. 4 til 6 ribber per person)
- 2. Grå salt
- 3. Nykvernet svart pepper
- 4. Espresso-saus, oppskrift følger
- 5. 4 spiseskjeer most og finhakket hvitløk
- 6. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 7. 1 kopp eplecidereddik
- 8. 1/2 kopp soyasaus
- 9. 2 kopper ketchup
- 10. 2 kopper honning
- 11. Grå salt
- 12. 2 demitassekopper espresso (eller omtrent 1/2 kopp sterk kaffe eller instant espresso)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 22. Kutt hver ribbe i to på langs av benet slik at de kan stables lett. Legg dem ut på bakepapiret de ble pakket inn i for enkel rengjøring.
- 33. Salte og pepre rikelig på begge sider, og klapp krydder inn i kjøttet. Sørg for å overkrydre ribben, fordi noe av krydderet vil forsvinne under stekingen. Legg ribben i et stekebrett dekket med aluminiumsfolie, og stabl dem tett sammen i omtrent tre lag. Sett dem i ovnen i 2 timer, og flytt det nederste laget opp til toppen hver 30. minutt, til de er møre og nesten faller av benet.
- 44. En halvtime før servering, overfør ribben til en forhåndsvarmet grill (hvis du bruker kull, sørg for at de har brent ned til glør). Pensle ribben med Espresso-saus og lukk grillen. Fortsett å vende og pensle ribben med saus hver 10. minutt, omtrent tre ganger til.
- 55. Nykvernet svart pepper
- 66. Mos hvitløk med siden av en kniv, og finhakk den deretter for å frigjøre oljene.
- 77. Tilsett olivenolje i en forhåndsvarmet stekepanne. Ha i hvitløk og stek til den blir lys brun, ca. 1 minutt. Tilsett eplesidereddik, soyasaus, ketchup og honning, og rør godt. Ha i en klype grå salt, og visp inn kaffen. Krydre med nykvernet svart pepper etter smak. La det småkoke i 10 minutter.
- 88. La sausen avkjøle, og oppbevar den i kjøleskapet i opptil 2 uker.