
Opphøyde potetskall
oppskrift på opphøyde potetgullskall, en deilig og enkel forrett med sprø potetbiter fylt med ost og krydder. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. Canolaolje til steking
- 2. 6 russetpoteter, skrellet og vasket
- 3. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 4. 2 purre, renset og skåret i 1/4-tommers terninger
- 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 6. 2 kopper skivede cremini-sopp
- 7. 1/2 teskje ferske timianblader
- 8. 225 gram Brie, i terninger
- 9. 8 tynne skiver prosciutto, revet i biter
- 10. 1/4 kopp finhakket fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Stikk hull i potetene noen ganger med en gaffel, og plasser dem deretter direkte på midterstativet i ovnen. Stek til de er møre, ca. 1 time.
- 44. I mellomtiden smelter du smøret i en sautépanne over middels høy varme. Tilsett purre, 1 teskje salt og 3 eller 4 runder med pepper; sautér til purre er visnet, 3 til 4 minutter. Tilsett sopp og timian, og sautér til det er lett brunet, ytterligere 5 til 6 minutter. Ta av varmen og sett til side.
- 55. Del de stekte potetene i to på langs, og skrap ut innmaten, slik at du får en skall på ca. 0,6 cm tykk. La det avkjøle. Sett potetinnmaten til side til senere bruk.
- 66. Fyll en dyp, tung gryte med 7,5 cm kanolaolje; varm opp til 175 grader Celsius på en frityrtermometer.
- 77. Arbeid i porsjoner, og fritér potetskallene i oljen til de er sprø og gyldne, 5 til 6 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir.
- 88. Legg de friterte potetskallene med den skrapede siden opp på et stekebrett. Krydre med 1 teskje salt og 3 eller 4 runder med pepper. Fyll skallene med sopp- og purrefyllet, og topp med Brie og prosciutto. Overfør til ovnen og stek til Brie er smeltet og prosciutto er sprøtt, 6 til 8 minutter. Pynt med gressløk og server.