Hello Fresh Mobile Banner
Opphøyde potetskall

Opphøyde potetskall

oppskrift på opphøyde potetgullskall, en deilig og enkel forrett med sprø potetbiter fylt med ost og krydder. perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Canolaolje til steking
  • 2. 6 russetpoteter, skrellet og vasket
  • 3. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 4. 2 purre, renset og skåret i 1/4-tommers terninger
  • 5. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 6. 2 kopper skivede cremini-sopp
  • 7. 1/2 teskje ferske timianblader
  • 8. 225 gram Brie, i terninger
  • 9. 8 tynne skiver prosciutto, revet i biter
  • 10. 1/4 kopp finhakket fersk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Stikk hull i potetene noen ganger med en gaffel, og plasser dem deretter direkte på midterstativet i ovnen. Stek til de er møre, ca. 1 time.
  4. 44. I mellomtiden smelter du smøret i en sautépanne over middels høy varme. Tilsett purre, 1 teskje salt og 3 eller 4 runder med pepper; sautér til purre er visnet, 3 til 4 minutter. Tilsett sopp og timian, og sautér til det er lett brunet, ytterligere 5 til 6 minutter. Ta av varmen og sett til side.
  5. 55. Del de stekte potetene i to på langs, og skrap ut innmaten, slik at du får en skall på ca. 0,6 cm tykk. La det avkjøle. Sett potetinnmaten til side til senere bruk.
  6. 66. Fyll en dyp, tung gryte med 7,5 cm kanolaolje; varm opp til 175 grader Celsius på en frityrtermometer.
  7. 77. Arbeid i porsjoner, og fritér potetskallene i oljen til de er sprø og gyldne, 5 til 6 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir.
  8. 88. Legg de friterte potetskallene med den skrapede siden opp på et stekebrett. Krydre med 1 teskje salt og 3 eller 4 runder med pepper. Fyll skallene med sopp- og purrefyllet, og topp med Brie og prosciutto. Overfør til ovnen og stek til Brie er smeltet og prosciutto er sprøtt, 6 til 8 minutter. Pynt med gressløk og server.