Kanelboller med kjeks og søt te-karamell

Kanelboller med kjeks og søt te-karamell

oppskrift på myke cinnamon roll biscuits med søt te-karamell. perfekt til frokost eller dessert, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 2 spiseskjeer bakepulver
  • 3. 4 spiseskjeer sukker
  • 4. 1 1/2 teskje fin salt
  • 5. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt smør, i terninger
  • 6. 1 1/2 kopper melk
  • 7. 8 unser mascarpone eller kremost, romtemperert
  • 8. 1 spiseskje kanel
  • 9. 1 kopp gule rosiner, utbløtt i vann
  • 10. 1 kopp kremfløte, romtemperert
  • 11. 3 spiseskjeer usøtet instant iste-blanding
  • 12. 1 kopp sukker
  • 13. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For småkakene: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Visp sammen melet, bakepulveret, 1 spiseskje av sukkeret og saltet i en middels stor bolle.
  4. 4Bruk en bollespade eller fingrene, bland inn smøret til blandingen ligner en grov melblanding (bruker du fingrene, vil teksturen bli mer som kake).
  5. 5Lag en fordypning i midten, hell i melken og rør forsiktig til det akkurat er blandet.
  6. 6Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den 5 eller 6 ganger.
  7. 7Kjevle ut til en rektangel på 25 x 35 cm og ca. 0,6 cm tykk.
  8. 8Bland sammen mascarpone, kanel og de resterende 3 spiseskjeene sukker i en liten bolle til det er godt blandet.
  9. 9Smør forsiktig ut blandingen på den utkjevlede deigen, og la det være en 1,3 cm bred kant rundt.
  10. 10Strø rosinene over, og rull deretter deigen til en lang sylinder.
  11. 11Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og frys i 20 minutter.
  12. 12Legg deigen på en melet arbeidsflate og skjær den i 8 like store biter.
  13. 13Plasser bitene med snittflaten ned på et bakepapir, med 3,8 cm mellomrom.
  14. 14Bruk håndflaten til å forsiktig presse kakene til 2,5 cm tykke sirkler.
  15. 15Stek til toppene begynner å bli brune, ca. 20–25 minutter.
  16. 16For karamellen: Visp sammen fløte og hurtigte i en liten bolle til teen er oppløst (eller ha det i en glasskrukke og rist godt).
  17. 17Uten å røre, varm sukkeret i en tørr panne over middels varme til det er flytende og begynner å bli brunt, ca. 6–10 minutter.
  18. 18(Når kantene begynner å bli brune og sukkeret er flytende, kan du røre for jevn farge.)
  19. 19Fortsett å koke til det er kobberfarget, 1–4 minutter.
  20. 20Slå av varmen umiddelbart og tilsett forsiktig fløte-teen-blandingen i det varme sukkeret (vær forsiktig, det vil sprute).
  21. 21Tilsett vanilje og rør til det er glatt.
  22. 22(Hvis det klumper seg, skru varmen ned til lav og rør til det er oppløst.)
  23. 23 Sett til side for å avkjøle litt.
  24. 24Hell karamellen over kakene og nyt så snart de er avkjølt nok til å unngå å brenne ganen.