
Kanelboller med kjeks og søt te-karamell
oppskrift på myke cinnamon roll biscuits med søt te-karamell. perfekt til frokost eller dessert, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 2 spiseskjeer bakepulver
- 3. 4 spiseskjeer sukker
- 4. 1 1/2 teskje fin salt
- 5. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt smør, i terninger
- 6. 1 1/2 kopper melk
- 7. 8 unser mascarpone eller kremost, romtemperert
- 8. 1 spiseskje kanel
- 9. 1 kopp gule rosiner, utbløtt i vann
- 10. 1 kopp kremfløte, romtemperert
- 11. 3 spiseskjeer usøtet instant iste-blanding
- 12. 1 kopp sukker
- 13. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For småkakene: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Visp sammen melet, bakepulveret, 1 spiseskje av sukkeret og saltet i en middels stor bolle.
- 4Bruk en bollespade eller fingrene, bland inn smøret til blandingen ligner en grov melblanding (bruker du fingrene, vil teksturen bli mer som kake).
- 5Lag en fordypning i midten, hell i melken og rør forsiktig til det akkurat er blandet.
- 6Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den 5 eller 6 ganger.
- 7Kjevle ut til en rektangel på 25 x 35 cm og ca. 0,6 cm tykk.
- 8Bland sammen mascarpone, kanel og de resterende 3 spiseskjeene sukker i en liten bolle til det er godt blandet.
- 9Smør forsiktig ut blandingen på den utkjevlede deigen, og la det være en 1,3 cm bred kant rundt.
- 10Strø rosinene over, og rull deretter deigen til en lang sylinder.
- 11Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og frys i 20 minutter.
- 12Legg deigen på en melet arbeidsflate og skjær den i 8 like store biter.
- 13Plasser bitene med snittflaten ned på et bakepapir, med 3,8 cm mellomrom.
- 14Bruk håndflaten til å forsiktig presse kakene til 2,5 cm tykke sirkler.
- 15Stek til toppene begynner å bli brune, ca. 20–25 minutter.
- 16For karamellen: Visp sammen fløte og hurtigte i en liten bolle til teen er oppløst (eller ha det i en glasskrukke og rist godt).
- 17Uten å røre, varm sukkeret i en tørr panne over middels varme til det er flytende og begynner å bli brunt, ca. 6–10 minutter.
- 18(Når kantene begynner å bli brune og sukkeret er flytende, kan du røre for jevn farge.)
- 19Fortsett å koke til det er kobberfarget, 1–4 minutter.
- 20Slå av varmen umiddelbart og tilsett forsiktig fløte-teen-blandingen i det varme sukkeret (vær forsiktig, det vil sprute).
- 21Tilsett vanilje og rør til det er glatt.
- 22(Hvis det klumper seg, skru varmen ned til lav og rør til det er oppløst.)
- 23 Sett til side for å avkjøle litt.
- 24Hell karamellen over kakene og nyt så snart de er avkjølt nok til å unngå å brenne ganen.