Thai Basil Tofu Lettuce Cups

Thai Basil Tofu Lettuce Cups

oppskrift på thai basil tofu lettuce cups - en smakfull og enkel rett med frisk basilikum og sprø salat. perfekt for en lett middag eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 røde paprika, i terninger
  • 2. 1/2 kopp risvinseddik
  • 3. 1 ss vegetabilsk olje
  • 4. 1 ss sesamolje
  • 5. 2 sjalottløk, finhakket
  • 6. 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 3 ss revet ingefær
  • 8. 4 pakker ekstra-fast tofu, presset på en rist i minst 1 time og opptil 24 timer
  • 9. 1 ss asiatisk hot sauce, for eksempel Sriracha
  • 10. 1 ss salt
  • 11. 2 ss fiskesaus
  • 12. 1 ss risvinseddik
  • 13. 1 ss sukker
  • 14. 2 ss soyasaus
  • 15. 1 ss hoisinsaus
  • 16. 1 1/2 kopp thai-basilikum, hakket
  • 17. Salt
  • 18. 1/2 kopp thai-basilikum, skåret i chiffonade
  • 19. 2 kopper cashewnøtter, grovhakket
  • 20. 1/4 kopp tynne skiver av vårløk
  • 21. 3 hoder grønn salat, vasket og trimmet
  • 22. Plommesaus, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen paprika og risvineddik og la det marinere i 1 time, eller opptil en dag, i kjøleskapet.
  2. 22. I en tykkbunnet nederlandsk ovn, på middels varme, tilsett grønnsaks- og sesamolje. Ha i sjalottløk, hvitløk og ingefær, og stek i 10 minutter under omrøring for å unngå at det brenner seg. Tilsett tofuen ved å smuldre den i små biter, og stek i ytterligere 15 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, visp sammen hot saus, salt, fiskesaus, eddik, sukker, soyasaus og hoisin, og hell det over tofuen. Kok opp og la det småkoke til sausen tykner, ca. 10–15 minutter. Slå av varmen og tilsett hakket thai-basilikum. Smak til og juster krydderet etter behov.
  4. 44. For å servere, legg tofuen på en skive salatblad, og topp med de marinerte paprikaene, cashewnøtter, vårløk, chiffonade-snittet thai-basilikum og et par dråper plommesaus. For mer varme, tilsett noen dråper hot saus.