
Fettuccine Alfredo
oppskrift på fettuccine alfredo, en kremet og smakfull italiensk pasta. perfekt for en rask middag eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 ss smør
- 5 ss hvetemel
- 1/4 ts malt nellik
- En klype revet muskatnøtt
- 2 1/2 kopper hel melk, varmet
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 340 g tørket fettucine
- 2 ss olivenolje
- 1/2 kopp tynne skiver av sjalottløk
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- 1/2 kopp revet Pecorino Romano
- 1/4 kopp finhakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For béchamel: I en middels kjele smelter du smøret over middels varme. Tilsett melet og visp til konsistensen minner om våt sand. Senk varmen til lav, tilsett nellik og muskatnøtt, og kok i 2 minutter. Rør sakte inn helmelken og la sausen småkoke. Kok i 3 minutter, smak til med salt og pepper, og sett til side.
- 3For fettuccine Alfredo: Kok opp en stor kjele med vann og smak til med salt. Tilsett pastaen og begynn å koke.
- 4I mellomtiden, i en stor stekepanne, varmer du opp olivenoljen over middels varme. Stek sjalottløk og hvitløk til de er myke, ca. 4 minutter. Tilsett béchamelsausen sammen med 1 kopp av pastavannet.
- 5Når pastaen er 80 prosent kokt, tilsett den i stekepannen og la det småkoke til sausen er tykkere og pastaen er al dente. Vend inn ostene og persillen, og smak til med salt og pepper.