
Pulled Pork Barbecue
Lær hvordan du lager saftig pulled pork barbecue hjemme. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 3 ss paprika
- 1 ss hvitløkpulver
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss tørket sennep
- 3 ss grovt havsalt
- 1 (2,3 til 3,2 kg) svinefilet, helst av skulder- eller Boston-butt
- 1 ½ dl eplesidereddik
- 1 dl gul eller brun sennep
- ½ dl ketchup
- ⅓ dl pakket brunt sukker
- 2 hvitløksfedd, knust
- 1 ts kosher-salt
- 1 ts cayennepepper
- ½ ts nykvernet svart pepper
- Svi fra svinekjøttet
- 12 hamburgerbrød
- 1 oppskrift Cole Slaw, se oppskrift nedenfor
- Sylteagur, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland paprika, hvitløkspulver, brunt sukker, tørket sennep og salt i en liten bolle. Gni krydderblandingen godt inn i svinekjøttet. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 1 time, eller over natten.
- 3Forvarm ovnen til 150°C (300°F). Legg svinekjøttet i en stekeplate og stek det i omtrent 6 timer. En steketermometer som er stukket inn i den tykkeste delen av kjøttet bør vise 77°C (170°F), men i hovedsak vil du steke det til det faller fra hverandre.
- 4Mens svinekjøttet steker, lager du barbecuesausen. Bland eddik, sennep, ketchup, brunt sukker, hvitløk, salt, cayennepepper og svart pepper i en kjele over middels varme. La det småkoke forsiktig under omrøring i 10 minutter til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen og la den stå til du skal bruke den.
- 5Når svinekjøttet er ferdig, tar du det ut av ovnen og legger det på et stort fat. La kjøttet hvile i ca. 10 minutter. Mens det hviler, deglaserer du pannen med ¾ kopp vann over middels varme, og skraper opp alle de brune bitene med en tresleiv. La det koke inn til omtrent halvparten. Hell dette over sausen i kjelen og la det koke i 5 minutter.
- 6Mens kjøttet fortsatt er varmt, skal du "dra" det i stykker: Ta to gafler. Bruk den ene til å holde kjøttet, og den andre til å dra i stykker kjøttet og lage strimler. Legg det revne kjøttet i en bolle og hell halvparten av sausen over. Rør godt slik at kjøttet blir dekket av sausen.
- 7For å servere, legg den revne svinekjøttet på den nederste halvdelen av hver hamburgerbrød, og topp med litt coleslaw. Server med sylteagurk og resten av sausen på siden.
- 81 hode grønnkål, revet
- 92 gulrøtter, raspet
- 101 rød løk, tynne skiver
- 112 grønne løk (hvite og grønne deler), hakket
- 121 fersk rød chili, skivet
- 131 ½ kopp majones
- 14¼ kopp Dijon-sennep
- 151 ss eplesidereddik
- 161 sitron, saften
- 17En klype sukker
- 18½ ts sellerifrø
- 19Noen dråper hot sauce
- 20Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 21Bland kål, gulrøtter, rød løk, grønne løk og chili i en stor bolle. I en annen bolle blander du majones, sennep, eddik, sitronsaft og sukker. Hell dressingen over coleslawen og vend forsiktig slik at alt blir godt blandet. Krydre med sellerifrø, hot sauce, salt og pepper. La den stå i kjøleskapet i 2 timer før servering.