Geitost- og rødløksfrittatasandwich med sprøtt tilbehør av pepperrelish

Geitost- og rødløksfrittatasandwich med sprøtt tilbehør av pepperrelish

oppskrift på en deilig frittatasandwich med geitost, rødløk og krydret pepper relish, perfekt for en smakfull frokost eller lunsj

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 8 skiver pancetta à 1/4 tomme
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middels stor rød løk, delt i to og tynne skiver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 8 store egg
  • 115 gram geitost, skåret i små biter
  • 2 spiseskjeer hakkede friske urter, som persille eller basilikum
  • 2 spiseskjeer sterk pepper relish, som B&G
  • 4 ciabattabrød, delt horisontalt og lett ristet
  • 115 gram babyruccola eller vannkresse

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Legg pancettan på et bakepapirkledd stekebrett, med noen centimeters mellomrom mellom skivene, og strø over pepper. Stek til den er sprø, ca. 10 til 15 minutter. La den avkjøle.
  3. 3Forvarm grillen. Varm opp oljen i en non-stick panne på 20 centimeters størrelse over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 30 sekunder. Krydre med salt og pepper.
  4. 4Visp eggene i en stor bolle til de er lette og luftige. Rør inn geitosten og urtene. Hell eggeblandingen i pannen med løk og hvitløk, og rør forsiktig til det begynner å danne seg myke ostekuler. Strø over litt salt. Sett pannen under grillen. Grill til frittataen er lett gyllen og akkurat stivnet, ca. 3 til 5 minutter. Vend den ut på et serveringsfat og la den avkjøle litt, eller til romtemperatur, før den skjæres i 4 biter som passer til rundstykkene.
  5. 5Smør litt sterk pepper relish på innsiden av rundstykkene. Legg en bit av frittataen oppå, deretter 2 skiver pancetta, litt ruccola, og til slutt rundstykkets lokk.