Geitost- og rødløksfrittatasandwich med sprøtt tilbehør av pepperrelish
oppskrift på en deilig frittatasandwich med geitost, rødløk og krydret pepper relish, perfekt for en smakfull frokost eller lunsj
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 8 skiver pancetta à 1/4 tomme
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor rød løk, delt i to og tynne skiver
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 8 store egg
- 115 gram geitost, skåret i små biter
- 2 spiseskjeer hakkede friske urter, som persille eller basilikum
- 2 spiseskjeer sterk pepper relish, som B&G
- 4 ciabattabrød, delt horisontalt og lett ristet
- 115 gram babyruccola eller vannkresse
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Legg pancettan på et bakepapirkledd stekebrett, med noen centimeters mellomrom mellom skivene, og strø over pepper. Stek til den er sprø, ca. 10 til 15 minutter. La den avkjøle.
- 3Forvarm grillen. Varm opp oljen i en non-stick panne på 20 centimeters størrelse over middels høy varme. Tilsett løken og kok til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken og kok i ytterligere 30 sekunder. Krydre med salt og pepper.
- 4Visp eggene i en stor bolle til de er lette og luftige. Rør inn geitosten og urtene. Hell eggeblandingen i pannen med løk og hvitløk, og rør forsiktig til det begynner å danne seg myke ostekuler. Strø over litt salt. Sett pannen under grillen. Grill til frittataen er lett gyllen og akkurat stivnet, ca. 3 til 5 minutter. Vend den ut på et serveringsfat og la den avkjøle litt, eller til romtemperatur, før den skjæres i 4 biter som passer til rundstykkene.
- 5Smør litt sterk pepper relish på innsiden av rundstykkene. Legg en bit av frittataen oppå, deretter 2 skiver pancetta, litt ruccola, og til slutt rundstykkets lokk.