Hello Fresh Mobile Banner
Fisketaco

Fisketaco

Lær å lage deilige fish tacos med frisk fisk, sprø grønnsaker og smakfull saus. Perfekt for sommermåltider eller en rask middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kopp fersk korianderblader, godt pakket
  • 2 lime, revet skall
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1 ½ teskjeer kosher salt
  • 1 teskje nykvernet svart pepper
  • ¼ kopp tequila
  • 450 gram tilapiafileter
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 8 runde Mel-tortillas (7 tommer), oppskrift følger
  • Crema, oppskrift følger
  • Rødkål, revet
  • Limebåter
  • 255 gram hvetemel, pluss ¼ kopp til utbaking og utkjeving
  • 1 teskje kosher salt
  • 1/3 kopp svinefett
  • ½ kopp kaldt vann
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 spiseskje kulturmelk
  • 1 chipotle-chili i adobosaus
  • ¼ teskje kosher salt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg hvitløk, koriander, limeskall, spisskummen, salt og pepper i en liten food processor og puls til det er godt blandet, ca. 20 sekunder.
  3. 3Medan maskinen går, tilsett tequilaen.
  4. 4Legg tilapiafiletene i en stor, forseglet pose på 1 gallon, tilsett hvitløksblandingen og vend på posen slik at hver filet blir dekket.
  5. 5Sett til side i romtemperatur i 15 til 20 minutter.
  6. 6Varm opp en elektrisk non-stick stekepanne eller takke til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  7. 7Pensle panna med olivenolje.
  8. 8Stek filetene til de er gjennomstekte og ugjennomsiktige, ca. 3 til 4 minutter på hver side.
  9. 9Skjær i strimler og server i varme tortillalefser med rømme, strimlet rødkål og limebåter.
  10. 10Bland 250 gram mel og salt i en food processor og puls 2 til 3 ganger.
  11. 11Tilsett smør i 4 til 5 biter og puls 10 til 15 ganger til blandingen ligner grove smuler.
  12. 12Med maskinen i gang, tilsett vannet i en jevn strøm til en deigball begynner å dannes, ca. 30 sekunder.
  13. 13Dryss resten av melkvarten (ca. 60 gram) på en ren overflate.
  14. 14Ta deigen ut av food processoren og kna den til den er godt blandet og mindre klebrig.
  15. 15Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 1 time.
  16. 16Del deigen jevnt i 8 deler og form dem til runde baller.
  17. 17Kjevle hver ball ut til ca. 18 cm i diameter på en lett melet overflate.
  18. 18Hold alle deigballene dekket med et kjøkkenhåndkle.
  19. 19Varm opp en elektrisk non-stick stekepanne eller takke til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  20. 20Legg 2 til 3 tortillalefser om gangen på panna og stek til de er lett gyldne, ca. 4 minutter på hver side.
  21. 21De kan holdes varme i opptil 2 timer, innpakket i et lett fuktig kjøkkenhåndkle ved romtemperatur.
  22. 22Varm opp igjen i mikrobølgeovn i 1 minutt i det fuktige håndkleet før servering.
  23. 23Porsjon: 8 tortillalefser.
  24. 24Hell kremfløten i et 475 ml (16 oz) mikrobølgesikkert glasskrus.
  25. 25Varm i mikrobølgeovnen på høy til den er litt under 37 grader Celsius (100 grader Fahrenheit), ca. 30–40 sekunder.
  26. 26Tilsett kulturmelk, lukk kruset, og oppbevar det på et varmt sted i 24 timer.
  27. 27Kremen vil ha tyknet til en tynn yoghurtaktig konsistens.
  28. 28Tilsett chipotle-chili og salt, og kjør med en stavmikser i kruset til det er glatt, ca. 20 sekunder.
  29. 29Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  30. 30Porsjon: ca. 1 kopp.