
Fisketaco
Lær å lage deilige fish tacos med frisk fisk, sprø grønnsaker og smakfull saus. Perfekt for sommermåltider eller en rask middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 fedd hvitløk
- 1 kopp fersk korianderblader, godt pakket
- 2 lime, revet skall
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 1 ½ teskjeer kosher salt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- ¼ kopp tequila
- 450 gram tilapiafileter
- 1 spiseskje olivenolje
- 8 runde Mel-tortillas (7 tommer), oppskrift følger
- Crema, oppskrift følger
- Rødkål, revet
- Limebåter
- 255 gram hvetemel, pluss ¼ kopp til utbaking og utkjeving
- 1 teskje kosher salt
- 1/3 kopp svinefett
- ½ kopp kaldt vann
- 1 kopp kremfløte
- 1 spiseskje kulturmelk
- 1 chipotle-chili i adobosaus
- ¼ teskje kosher salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Legg hvitløk, koriander, limeskall, spisskummen, salt og pepper i en liten food processor og puls til det er godt blandet, ca. 20 sekunder.
- 3Medan maskinen går, tilsett tequilaen.
- 4Legg tilapiafiletene i en stor, forseglet pose på 1 gallon, tilsett hvitløksblandingen og vend på posen slik at hver filet blir dekket.
- 5Sett til side i romtemperatur i 15 til 20 minutter.
- 6Varm opp en elektrisk non-stick stekepanne eller takke til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 7Pensle panna med olivenolje.
- 8Stek filetene til de er gjennomstekte og ugjennomsiktige, ca. 3 til 4 minutter på hver side.
- 9Skjær i strimler og server i varme tortillalefser med rømme, strimlet rødkål og limebåter.
- 10Bland 250 gram mel og salt i en food processor og puls 2 til 3 ganger.
- 11Tilsett smør i 4 til 5 biter og puls 10 til 15 ganger til blandingen ligner grove smuler.
- 12Med maskinen i gang, tilsett vannet i en jevn strøm til en deigball begynner å dannes, ca. 30 sekunder.
- 13Dryss resten av melkvarten (ca. 60 gram) på en ren overflate.
- 14Ta deigen ut av food processoren og kna den til den er godt blandet og mindre klebrig.
- 15Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 1 time.
- 16Del deigen jevnt i 8 deler og form dem til runde baller.
- 17Kjevle hver ball ut til ca. 18 cm i diameter på en lett melet overflate.
- 18Hold alle deigballene dekket med et kjøkkenhåndkle.
- 19Varm opp en elektrisk non-stick stekepanne eller takke til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 20Legg 2 til 3 tortillalefser om gangen på panna og stek til de er lett gyldne, ca. 4 minutter på hver side.
- 21De kan holdes varme i opptil 2 timer, innpakket i et lett fuktig kjøkkenhåndkle ved romtemperatur.
- 22Varm opp igjen i mikrobølgeovn i 1 minutt i det fuktige håndkleet før servering.
- 23Porsjon: 8 tortillalefser.
- 24Hell kremfløten i et 475 ml (16 oz) mikrobølgesikkert glasskrus.
- 25Varm i mikrobølgeovnen på høy til den er litt under 37 grader Celsius (100 grader Fahrenheit), ca. 30–40 sekunder.
- 26Tilsett kulturmelk, lukk kruset, og oppbevar det på et varmt sted i 24 timer.
- 27Kremen vil ha tyknet til en tynn yoghurtaktig konsistens.
- 28Tilsett chipotle-chili og salt, og kjør med en stavmikser i kruset til det er glatt, ca. 20 sekunder.
- 29Oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
- 30Porsjon: ca. 1 kopp.