
Mors norske potetlefse
oppskriften på mom's norwegian potato lefsa gir deg en smak av norsk kultur. enkel å lage, perfekt for en smakfull frokost eller dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp krem
- 1/3 kopp fettstoff
- 4 kopper potetmos, kaldt
- 2 til 2 1/2 kopper hvetemel
- 1 spiseskje sukker
- Salt, etter smak (1/2 til 1 teskje)
- Smør, smørt for servering
- Sukker, for servering
Fremgangsmåte
- 1Varm opp krem og fettstoff til fettet er smeltet. Avkjøl, og tilsett deretter i moste poteter. Sikt mel, sukker og salt, og bland det inn i potetblandingen. Ta en bit deig som til paibunn (jeg bruker en bit litt mindre enn en tennisball), og kjevle deigen ut i en sirkel på en melet klut, så tynn som mulig.
- 2Bruk en lefseomformer (en lang, tynn pinne) til å løfte den utkjevlede lefse-deigen, og stek den på en forhåndsvarmet lefse- eller pannekakjeflate som er oppvarmet til 220°C (425°F). Stek til den er lett brun på begge sider. Server varm eller avkjølt, smurt med smør og sukker, og rullet sammen.
- 3Del i fire deler før servering.