
Tiramisu
Lær hvordan du lager en deilig tiramisu med denne enkle oppskriften. Perfekt som avslutning på middagen eller til en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 6 ekstra store eggeplommer, romtempererte*
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 kopp godt mørk rom, delt
- 1 1/2 kopper nybrygget espresso, delt
- 16 til 17 unser mascarponeost
- 30 italienske ladyfingers eller savoiardi
- Mørk sjokolade, skåret i tynne skiver eller revet
- Melis (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Pisk eggeplommene og sukkeret i en bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp på høy hastighet i omtrent 5 minutter, eller til det er veldig tykt og lyst gult. Senk hastigheten til middels og tilsett 1/4 kopp rom, 1/4 kopp espresso og mascarpone. Pisk til det er jevnt og glatt.
- 2Bland den resterende 1/4 koppen rom og 1 1/4 kopper espresso i en lav skål. Dypp én side av hver ladyfinger i espresso-/romblandingen og legg dem i bunnen av en form på 23 x 15 x 5 cm. Hell halvparten av espresso- og mascarpofløten jevnt over. Dypp én side av de resterende ladyfingrene i espresso-/romblandingen og legg dem i et lag oppå. Hell resten av espresso- og mascarpofløten over. Jevn ut toppen og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet over natten.
- 3Før servering, dryss toppen med sjokoladeflak og lett med melis, hvis ønskelig.
- 4*ADVARSEL MOT RÅEGG*
- 5Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lettkokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matbåren sykdom. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi at du bruker kun ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngår kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.
- 6Notater: For å lage espresso til denne oppskriften i din elektriske dryppkaffemaskin, bruk nok vann til 4 kopper kaffe pluss 1/3 kopp malt espresso.
- 7Du kan finne savoiardi og mascarpone i en italiensk spesialbutikk.