Hello Fresh Mobile Banner
Sjokoladekaramellpai med pekannøtter

Sjokoladekaramellpai med pekannøtter

Lær hvordan du lager en deilig chocolate pecan pie, perfekt som dessert til høytiden. En enkel oppskrift som gir en rik og smakfull kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 10 spiseskjeer (1 1/4 stykker) usaltet smør, kuttet i biter og lett myknet ved romtemperatur
  • 3. 1 egg
  • 4. En klype sukker
  • 5. 3/4 teskje salt
  • 6. 1 spiseskje kald helmelk, 1 prosent fett, eller 1 prosent fett melk
  • 7. 2 egg
  • 8. 1/2 kopp sukker
  • 9. 1/2 kopp lys mais sirup
  • 10. 4 spiseskjeer (1/2 stykke) usaltet smør, smeltet
  • 11. 1 1/2 kopper pekannøtter, ristet og avkjølt
  • 12. 170 gram semi-søt sjokolade, grovhakket eller sjokoladeknapper

Fremgangsmåte

  1. 1Pate Brisée: Hell melet ut på en arbeidsflate. Bruk fingrene til å lage en grop i midten. Plasser smør, egg, sukker, salt og melk i gropen. Klyp de våte ingrediensene sammen med høyre hånd, og trekk deretter melet gradvis inn i gropen med venstre hånd, mens du blander det inn i de våte ingrediensene med høyre hånd underveis. Elt deigen ved å presse den i seksjoner mot arbeidsflaten, med en fast bevegelse bort fra deg og ned med hælen av hånden. Samle deigen igjen, form den til en ball, pakk den inn i bakepapir eller plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk.
  2. 2Kjevle ut deigen og legg den i en 25 cm rund paiform med løs bunn. Vekt deigen ned med paivekter og stek i en forvarmet ovn på 190 °C i 35 til 30 minutter, eller til den er gyllen. Fjern vektene og stek ytterligere 10 til 15 minutter, eller til den er middels brun.
  3. 3Forvarm ovnen til 180 °C.
  4. 4I en bolle, visp eggene. Visp inn sukker, maisirup og det smeltede smøret. Plasser den forhåndsstekte bunnen på et bakepapir. Strø over de ristet pecanene og sjokoladebitene. Hell eggeblandingen forsiktig over pecanene og sjokoladen. Stek i 45 til 50 minutter, til fyllet er stivnet og har hevet seg litt.
  5. 5La kaken avkjøle i formen til romtemperatur. Fjern sidene av formen. Oppbevar i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den skal serveres, opptil 24 timer. Skjær i kaken med en serrert kniv når den kommer ut av kjøleskapet, men la den få romtemperatur før servering.