Pistasj Spritz-kaker

Pistasj Spritz-kaker

Lær hvordan du lager pistachio spritz cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som gave. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1/2 kopp pistasjnøtter
  • 3/4 kopp pluss 1 spiseskje sukker
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/4 teskje salt
  • 1 1/2 staver usaltet smør, romtemperert
  • 1 stort egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • Strøssel-sukker, til dekorasjon (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser rakkene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Kjør pistachioene og 1 spiseskje sukker i en food processor til nøttene er finmalt og pulveraktige. Sikt sammen med melet og saltet over i en middels stor bolle; sett til side.
  2. 2Pisk resten av sukkeret (¾ kopp) og smøret i en stor bolle med en mikser på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 3 minutter. Tilsett egget og vaniljen, og pisk til det er godt blandet. Skru ned hastigheten på mikseren til lav, og tilsett pistachiosmørblandingen, og pisk til det er helt innarbeidet.
  3. 3Fyll en sprøytepose med deigen i henhold til produsentens instruksjoner. Trykk ut små kaker (kokies) med ca. 3,8 cm mellomrom på to bakepapirkledde stekebrett. Strø over sukkerkorn. Stek, og bytt plass på brettene underveis, til kakene er faste og har en gyllen kant, ca. 10–12 minutter. La kakene avkjøle i 5 minutter på stekebrettene, før de flyttes over til avkjølingsristene for å avkjøles helt.
  4. 4Fotograf: Andrew Purcell