Hello Fresh Mobile Banner
Kyllingbryst fylt med nøtte- og fruktblanding

Kyllingbryst fylt med nøtte- og fruktblanding

oppskrift på saftig rullet kalkunbryst fylt med nøtter og frukt, perfekt for en smakfull hovedrett til høytiden

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Én 4,5 kg benfri, skinnet hel kyllingbryst, fjernet indrefilet
  • 3,8 liter hard eplecider
  • 1/4 kopp kosher salt
  • 4 spiseskjeer fuglegryte, oppskrift følger
  • 2 løk, skåret i 3,8 cm tykke ringer
  • 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 8 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smøring
  • 5 stilker selleri, finhakket
  • 2 løk, finhakket
  • 2 kopper calvados
  • 1 kopp tørkede aprikoser, grovhakket
  • 1 kopp dadler, grovhakket
  • 1 spiseskje kosher salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 8 kopper hvitt brød i 1,3 cm terninger, ristet
  • 2 kopper kyllingbuljong
  • 2 kopper pekannøtter, ristet og grovhakket
  • 1 spiseskje hakket frisk eller tørket salvie
  • 1 spiseskje ferske eller tørkede timianblader
  • 2 egg
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 1 1/4 kopper kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer mel
  • 1 spiseskje tørket marjoram
  • 1 spiseskje tørket persille
  • 1 spiseskje tørket salvie
  • 1 spiseskje tørket rosmarin
  • 1 spiseskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: kjøkkentau.
  3. 3Til kalkunen: Plasser kalkunen i en stor bolle eller kjele, tilsett den harde eplesideren og saltet. Dekk deretter til og la den ligge i saltlaken over natten i kjøleskapet.
  4. 4Til stuffing: I en stor stekepanne satt over middels varme, smelt smøret, tilsett deretter selleri og løk, og stek til de er myke, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett calvados, aprikoser, dadler, salt og pepper. Rør om og kok på svak varme til væsken reduseres og tykner, og frukten er saftig, omtrent 5 minutter.
  5. 5I en stor bolle, tilsett ristet brød, kraft, pekannøtter, salvie, timian og egg. Tilsett grønnsaksblandingen i bollen og bland godt for å integrere. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  6. 6Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form.
  7. 7Sil kalkunen ut av saltlaken, skyll den og tørk den godt over hele. Legg kalkunen med skinnsiden ned på en arbeidsflate, og bruk en skarp kniv til å smørflye brystet slik at det ligger flatt. Strø kalkunen med 2 spiseskjeer av fugleblandingen, og legg deretter 3 kopper av fyllet i midten av brystet. Brett endene av kalkunen for å dekke fyllet. Vend kalkunen med skinnsiden ned, og bruk kjøkkentau til å binde den med 1-tommers mellomrom.
  8. 8Plasser resten av fyllet i den forberedte ildfaste formen, og sett til side.
  9. 9Arranger løkskivene i midten av en stekeplate. Gni kalkunskinnet med smøret, strø med de resterende 2 spiseskjeene av fugleblandingen, og plasser deretter kalkunen over løkskivene. Stek, og pensle av og til, til den indre temperaturen når 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit) på et øyeblikkstermometer, ca. 2 timer.
  10. 10Etter omtrent 1 time og 30 minutter, sett fyllet i ovnen og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 30 minutter.
  11. 11Ta kalkunen ut av pannen og la den hvile i 10 til 15 minutter, og reserver pannen med stekefettet til senere bruk.
  12. 12For sausen: Sett stekepannen med stekefettet på komfyren over middels-høy varme. Hell i vinen for å deglazere pannen. Bruk en skje til å skrape opp bitene fra bunnen av pannen.
  13. 13I en middels stor bolle, tilsett 1/4 kopp kyllingkraft og mel. Visp til en jevning.
  14. 14Tilsett resten av 1 kopp kyllingkraft og jevningen i stekepannen. Visp til det er godt blandet og jevnt. La det småkoke til sausen reduseres og tykner, ca. 5 til 10 minutter.
  15. 15Fjern tauene fra kalkunen og skjær den i skiver. Server kalkunen med fyllet og sausen.
  16. 16Ha marjoram, persille, salvie, rosmarin og timian i en krydtermølle eller blender, og mal til det er pulveraktig.