
Kyllingbryst fylt med nøtte- og fruktblanding
oppskrift på saftig rullet kalkunbryst fylt med nøtter og frukt, perfekt for en smakfull hovedrett til høytiden
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Én 4,5 kg benfri, skinnet hel kyllingbryst, fjernet indrefilet
- 3,8 liter hard eplecider
- 1/4 kopp kosher salt
- 4 spiseskjeer fuglegryte, oppskrift følger
- 2 løk, skåret i 3,8 cm tykke ringer
- 4 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 8 spiseskjeer usaltet smør, pluss mer til smøring
- 5 stilker selleri, finhakket
- 2 løk, finhakket
- 2 kopper calvados
- 1 kopp tørkede aprikoser, grovhakket
- 1 kopp dadler, grovhakket
- 1 spiseskje kosher salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 8 kopper hvitt brød i 1,3 cm terninger, ristet
- 2 kopper kyllingbuljong
- 2 kopper pekannøtter, ristet og grovhakket
- 1 spiseskje hakket frisk eller tørket salvie
- 1 spiseskje ferske eller tørkede timianblader
- 2 egg
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1 1/4 kopper kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer mel
- 1 spiseskje tørket marjoram
- 1 spiseskje tørket persille
- 1 spiseskje tørket salvie
- 1 spiseskje tørket rosmarin
- 1 spiseskje tørket timian
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: kjøkkentau.
- 3Til kalkunen: Plasser kalkunen i en stor bolle eller kjele, tilsett den harde eplesideren og saltet. Dekk deretter til og la den ligge i saltlaken over natten i kjøleskapet.
- 4Til stuffing: I en stor stekepanne satt over middels varme, smelt smøret, tilsett deretter selleri og løk, og stek til de er myke, ca. 6 til 8 minutter. Tilsett calvados, aprikoser, dadler, salt og pepper. Rør om og kok på svak varme til væsken reduseres og tykner, og frukten er saftig, omtrent 5 minutter.
- 5I en stor bolle, tilsett ristet brød, kraft, pekannøtter, salvie, timian og egg. Tilsett grønnsaksblandingen i bollen og bland godt for å integrere. Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 6Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form.
- 7Sil kalkunen ut av saltlaken, skyll den og tørk den godt over hele. Legg kalkunen med skinnsiden ned på en arbeidsflate, og bruk en skarp kniv til å smørflye brystet slik at det ligger flatt. Strø kalkunen med 2 spiseskjeer av fugleblandingen, og legg deretter 3 kopper av fyllet i midten av brystet. Brett endene av kalkunen for å dekke fyllet. Vend kalkunen med skinnsiden ned, og bruk kjøkkentau til å binde den med 1-tommers mellomrom.
- 8Plasser resten av fyllet i den forberedte ildfaste formen, og sett til side.
- 9Arranger løkskivene i midten av en stekeplate. Gni kalkunskinnet med smøret, strø med de resterende 2 spiseskjeene av fugleblandingen, og plasser deretter kalkunen over løkskivene. Stek, og pensle av og til, til den indre temperaturen når 71 grader Celsius (160 grader Fahrenheit) på et øyeblikkstermometer, ca. 2 timer.
- 10Etter omtrent 1 time og 30 minutter, sett fyllet i ovnen og stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 30 minutter.
- 11Ta kalkunen ut av pannen og la den hvile i 10 til 15 minutter, og reserver pannen med stekefettet til senere bruk.
- 12For sausen: Sett stekepannen med stekefettet på komfyren over middels-høy varme. Hell i vinen for å deglazere pannen. Bruk en skje til å skrape opp bitene fra bunnen av pannen.
- 13I en middels stor bolle, tilsett 1/4 kopp kyllingkraft og mel. Visp til en jevning.
- 14Tilsett resten av 1 kopp kyllingkraft og jevningen i stekepannen. Visp til det er godt blandet og jevnt. La det småkoke til sausen reduseres og tykner, ca. 5 til 10 minutter.
- 15Fjern tauene fra kalkunen og skjær den i skiver. Server kalkunen med fyllet og sausen.
- 16Ha marjoram, persille, salvie, rosmarin og timian i en krydtermølle eller blender, og mal til det er pulveraktig.