Rostet svinekjøtt med fennikelsmakende krydderblanding
oppskrift på ovnsstekt svin med fennikelfor og krydder, perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage og ideell for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- 2 kopper tynne skiver av løk
- Grå salt
- Nykvernet pepper
- 1 ½ ts finhakket fersk salvie
- ½ kopp vann
- 1,8 kg svineknoke eller -skulder, romtemperert
- Omtrent ¼ kopp fennikkrkrydder (oppskrift følger)
- 1 kopp fennikelfrø
- 3 ss koriander
- 2 ss hvit pepperkorn
- 3 ss kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1PORK: Varm opp olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme til den er varm. Tilsett løk og en klype salt og pepper. Senk varmen til middels-lav og kok i omtrent 1 minutt. Tilsett salvie og kok til løken slutter å avgi vann (ca. 3 minutter). Tilsett vannet, dekk til og kok til løken er veldig mør (ca. 10 minutter). Fjern lokket og stek under omrøring til løken er veldig myk og pannen er tørr igjen (ca. 2 minutter). Krydre godt med salt og pepper.
- 2Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit). Trekk av svor og fordel løken direkte på fettlaget. Brett svoren tilbake over løken og bind den sammen med kjøkkenhyssing. Krydre godt over hele med fennikelkrydderet. Plasser kjøttet på en rist i en stekebrett og kok til kjøttet er veldig mørt (ca. 6-8 timer). Kjøttet er ferdig når det lett kan trekkes fra hverandre med en tang. Det er ofte enklest å koke kjøttet over natten eller sette det i ovnen om morgenen og la det koke hele dagen – det trenger ikke å passes på.
- 3FENNEL SPICE RUB: Legg fennikelfrø, korianderfrø og pepperkorn i en tykk panne over middels varme. Pass på, og rør ofte slik at frøene ristes jevnt. Når de er lysebrune og aromatiske, hell frøene over på en tallerken for å avkjøle. De må være kalde før de males, ellers kan de sette seg fast i knivbladene. Ha frøene i en blender eller krydderkvern og tilsett saltet. Kjør til en fin pulver, og rist i blenderen eller kvern jevnlig for å fordele frøene jevnt. Oppbevar krydderet i en tett lukket glasskrukke på et kjølig, tørt sted, eller frys det ned.