Fritert kylling
lær hvordan du lager perfekt fried chicken med sprø skorpe og saftig kjøtt. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 hele, frittgående, økologiske kyllinger
- Vegetabilsk olje etter eget valg, til steking av kyllingen
- 6 kopper hvetemel
- 5 spiseskjeer salt
- 4 spiseskjeer malt svart pepper
- 2 spiseskjeer hvitløkspulver
- 1 spiseskje løkpulver
- 2 teskjeer cayennepepper
- 2 kopper kulturmelk
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Del hele kyllingen i 4 bryststykker, 4 lår, 4 legger og 4 vinger, og sett til side.
- 3Forvarm oljen din, enten i en tung panne på komfyren eller i en dypfryer, til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 4I en stor bolle, bland mel, salt, svart pepper, hvitløkspulver, løkpulver og cayennepepper til det er godt blandet. Sett til side.
- 5Hell kulturmelk i en annen stor bolle som er stor nok til at kyllingen kan dyppes i kulturmelken.
- 6Forbered din paneringsstasjon. Plasser kyllingen i en bolle. Ved siden av, plasser bollen med kulturmelk, og ved siden av den, den tørre blandingen.
- 7Ta bryststykkene, dust dem lett med melblandingen, dypp dem deretter i kulturmelken til de er dekket, og legg dem så i melblandingen.
- 8Ta bryststykkene som ligger i melblandingen, og press melblandingen kraftig inn i den våte kyllingen. Sørg for at kyllingen er veldig godt dekket, ellers vil du ikke oppnå den sprø skorpen og krønsjen du ønsker. Legg forsiktig bryststykkene i den varme oljen.
- 9Deretter gjentar du paneringsprosessen med de andre kyllingstykkene i denne rekkefølgen: lår, legg, vinge.
- 10Når du legger den siste vingen i friteren, skal du ha 16 kyllingstykker i oljen. Sett en timer på 15 minutter.
- 11Etter 15 minutter, bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen i et bryst. Hvis det viser 82 grader Celsius (180 grader Fahrenheit), er all kyllingen ferdig. (Husk at den vil fortsette å koke litt etter at den er tatt ut av friteren.)
- 12Ta kyllingen opp av oljen og la den renne av i 5 minutter. La den avkjøle i ytterligere 10 minutter før servering.