Hello Fresh Mobile Banner
Fritert kylling

Fritert kylling

lær hvordan du lager perfekt fried chicken med sprø skorpe og saftig kjøtt. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 hele, frittgående, økologiske kyllinger
  • Vegetabilsk olje etter eget valg, til steking av kyllingen
  • 6 kopper hvetemel
  • 5 spiseskjeer salt
  • 4 spiseskjeer malt svart pepper
  • 2 spiseskjeer hvitløkspulver
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 2 teskjeer cayennepepper
  • 2 kopper kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Del hele kyllingen i 4 bryststykker, 4 lår, 4 legger og 4 vinger, og sett til side.
  3. 3Forvarm oljen din, enten i en tung panne på komfyren eller i en dypfryer, til 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  4. 4I en stor bolle, bland mel, salt, svart pepper, hvitløkspulver, løkpulver og cayennepepper til det er godt blandet. Sett til side.
  5. 5Hell kulturmelk i en annen stor bolle som er stor nok til at kyllingen kan dyppes i kulturmelken.
  6. 6Forbered din paneringsstasjon. Plasser kyllingen i en bolle. Ved siden av, plasser bollen med kulturmelk, og ved siden av den, den tørre blandingen.
  7. 7Ta bryststykkene, dust dem lett med melblandingen, dypp dem deretter i kulturmelken til de er dekket, og legg dem så i melblandingen.
  8. 8Ta bryststykkene som ligger i melblandingen, og press melblandingen kraftig inn i den våte kyllingen. Sørg for at kyllingen er veldig godt dekket, ellers vil du ikke oppnå den sprø skorpen og krønsjen du ønsker. Legg forsiktig bryststykkene i den varme oljen.
  9. 9Deretter gjentar du paneringsprosessen med de andre kyllingstykkene i denne rekkefølgen: lår, legg, vinge.
  10. 10Når du legger den siste vingen i friteren, skal du ha 16 kyllingstykker i oljen. Sett en timer på 15 minutter.
  11. 11Etter 15 minutter, bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen i et bryst. Hvis det viser 82 grader Celsius (180 grader Fahrenheit), er all kyllingen ferdig. (Husk at den vil fortsette å koke litt etter at den er tatt ut av friteren.)
  12. 12Ta kyllingen opp av oljen og la den renne av i 5 minutter. La den avkjøle i ytterligere 10 minutter før servering.