Hello Fresh Mobile Banner
Rostet svinenakke med ben

Rostet svinenakke med ben

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull roasted rack of pork med vår enkle oppskrift. Perfekt for helgekosen eller festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En fireribbet svinerull (ca. 1,4 kg)
  • 3 ss hvit eddik
  • 2 ss sukker
  • 1 ½ ss natron
  • 2 ss druekjerneolje
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss hakket fersk rosmarin
  • 2 ss hakket fersk timian
  • Havsalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Hvis du har dårlig tid, kan du koke svinekjøttet ved temperaturer opp til 175 grader Celsius; imidlertid gir langsommere og lavere koking et mer mørt og saftig kjøtt.
  2. 2For å forberede svinekjøttet til koking, legg det på et stekebrett og skjær inn i skinnet i et kryssmønster. Pass på å bare skjære i fettet og ikke skjære dypt nok til å kutte i kjøttet. Skjæringen gjør at mer fett blir utsatt for varmen, noe som resulterer i at mer fett blir smeltet ut under koking.
  3. 3Kok opp eddik, sukker og 5 kopper vann i en kjele; tilsett deretter natron og kok opp igjen. Hell forsiktig det kokende væsken over skinnet på steken. Tørk skinnet med et kjøkkenpapir og kast væsken. Deretter gnir du inn svinekjøttet med druekjerneolje og olivenolje; deretter krydrer du med rosmarin og timian. Strø over salt og pepper.
  4. 4Plasser svinekjøttet i en stekeform og sett det inn i ovnen. Stek uten lokk til den indre temperaturen når 63 grader Celsius, ca. 1 ½ time.
  5. 5Når det er ferdig, tar du svinekjøttet ut av formen og legger det på en rist over et stekebrett. Dekk med et ventilerende folie og la det hvile i minst 15 minutter (den indre temperaturen vil øke med minst 5 til 10 grader).