Aspargessalat med sopp og shavet parmesan

Aspargessalat med sopp og shavet parmesan

Oppdag en frisk og smakfull salat med asparges, sopp og parmesan. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund medium til tykke asparges, trimmed
  • 1/2 pund sopp, stilker trimmet i jevne lengder med hatten
  • 4 mellomstore reddiker, delt i to på langs og skåret i tynne skiver på tvers
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1/2 teskje salt
  • 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 bunt vannløk, grove stilker fjernet
  • 1/4 pund Parmesanost, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 1Med en skarp kniv, kutt asparges diagonalt i veldig tynne skiver og overfør dem til en stor bolle. Del store sopp i to. Skjær soppen i veldig tynne skiver og tilsett sammen med reddikene i aspargessalaten. Vend forsiktig sammen.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen sitronsaft, sennep og salt. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping, og visp til dressingen er emulsifisert. Hell dressingen over aspargessalaten og vend forsiktig. Krydre med pepper.
  3. 3Legg vannkresse på et serveringsfat og topp med aspargessalaten. Bruk en grønnsaksskreller til å skave 1/2 til 3/4 av Parmesan i krøller over salaten, og sett resten av Parmesan til side for en annen bruk.