
Aspargessalat med sopp og shavet parmesan
Oppdag en frisk og smakfull salat med asparges, sopp og parmesan. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund medium til tykke asparges, trimmed
- 1/2 pund sopp, stilker trimmet i jevne lengder med hatten
- 4 mellomstore reddiker, delt i to på langs og skåret i tynne skiver på tvers
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 1/2 teskje salt
- 1/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- Nykvernet svart pepper
- 1 bunt vannløk, grove stilker fjernet
- 1/4 pund Parmesanost, romtemperert
Fremgangsmåte
- 1Med en skarp kniv, kutt asparges diagonalt i veldig tynne skiver og overfør dem til en stor bolle. Del store sopp i to. Skjær soppen i veldig tynne skiver og tilsett sammen med reddikene i aspargessalaten. Vend forsiktig sammen.
- 2I en liten bolle, visp sammen sitronsaft, sennep og salt. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping, og visp til dressingen er emulsifisert. Hell dressingen over aspargessalaten og vend forsiktig. Krydre med pepper.
- 3Legg vannkresse på et serveringsfat og topp med aspargessalaten. Bruk en grønnsaksskreller til å skave 1/2 til 3/4 av Parmesan i krøller over salaten, og sett resten av Parmesan til side for en annen bruk.





