Stekt Ahi-tunfisk-taco med asiatisk kålsalat og plommesaus

Stekt Ahi-tunfisk-taco med asiatisk kålsalat og plommesaus

Lær hvordan du lager deilige seared ahi tuna tacos med asiatisk kål og plommesaus. En smakfull forrett som kombinerer asiatisk inspirasjon med meksikansk vri.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 hode napa-kål (kinesisk) kål, hakket
  • 1/4 kopp små terninger av rød paprika
  • 1/4 kopp små terninger av gul paprika
  • 1/4 kopp små terninger av grønn paprika
  • 1/4 kopp små terninger av rødløk
  • 1/2 kopp majones
  • 1 spiseskje risvinseddik
  • 1 spiseskje sukker
  • 2 unser sesamolje
  • 1 spiseskje svarte sesamfrø
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 teskje fersk ingefær, revet på et rivjern med små hull eller microplane
  • 1 stjerneanis
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 boks (ca. 225 gram) plommeterninger i sirup
  • 1 stykk fersk ahi (gulfin) tunfisk, ca. 113 gram
  • 1/4 kopp grovmalt svart pepper
  • 1 teskje salt
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1For the taco shells:
  2. 2Kutt wonton-arkene med en rundskjærer på 2 tommer. Bruk en taco-skjellkurv og dyptfriter wontonsene til de er gyldne og faste. Fjern taco-skjellene fra oljen, la dem avkjøle, og krydre med havsalt.
  3. 3For den asiatiske coleslawen:
  4. 4Bland kål, paprika og løk i en middels stor blandebolle. I en separat bolle, bland majones, 1 spiseskje riseddik, 1 spiseskje sukker, sesamolje og sesamfrø. Bland godt og vend det inn i kålen og paprikaen for å marinere i omtrent en halv time.
  5. 5For plommesausen:
  6. 6Forvarm en middels stor kjele over middels varme. Når pannen er varm, tilsett vegetabilsk olje, hvitløk, ingefær og stjerneanis. Surr i ca. 45 sekunder, eller til hvitløken begynner å koke. Tilsett 1/4 kopp riseddik, 1/4 kopp sukker og hermetiske plommer. Fortsett å surre til alle ingrediensene er myke, og sett til side for å avkjøle. Når det er avkjølt, kjør plommeblandingen i en vertikal blender til den er glatt, og sett til side for taco-sammensetning.
  7. 7For tunfisk:
  8. 8Kutt tunfisk i staver på omtrent 1 tomme x 1 tomme x 4 tommer. Gni inn med rikelig med pepper og litt salt. Varm en sautépanne til den er veldig varm; tilsett 1 spiseskje vegetabilsk olje og brun tunfisken raskt på alle sider i ca. 15 sekunder per side. Pass på at du bare bruner utsiden av tunfisken og ikke lar den koke innvendig. Fjern fra varmen og sett i kjøleskapet umiddelbart. Når den er avkjølt, skjær i tynne skiver på ca. 1/8 tomme.
  9. 9For taco-sammensetning:
  10. 10Fyll hver taco-skjell med litt asiatisk coleslaw, legg en skive tunfisk oppå coleslawen, og drypp over litt plommesaus. Nyt!