Bamia (søt og sur okra)

Bamia (søt og sur okra)

oppskrift på bamja, en smakfull rett med søt og sur okra, perfekt for de som liker eksotiske smaker og enkel tilberedning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund små okrablader
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 spiseskje honning
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 1/2 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Vask okraen og tørk den forsiktig med papirhåndklær. Skjær av stilkene og fjern eventuelle skadede eller harde biter. Varm opp olivenoljen i en tykkbunnet kjele og stek okraen i oljen i 3 til 5 minutter, vend hver enkelt pod én gang. Tilsett honning, salt, pepper, sitronsaft og vann. Dekk til, skru ned varmen, og la det småkoke i 15 minutter, tilsett mer vann om nødvendig. Server varm.