Spaghetti og kjøttboller
Lær hvordan du lager deilige spaghetti med kjøttboller. En klassisk rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 450 gram spaghetti
- 450 gram ekstra magert kjøttdeig av storfe
- 1 teskje saltfri hvitløk- og urtekrydder
- Salt og pepper
- 2 bokser á 800 gram hakkede tomater
- 170 gram tomatpuré
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje knuste rød pepperflak
- 1/4 kopp fersk basilikum, revet i biter
- 1/4 kopp revet Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme.
- 2Kok spaghetti i henhold til pakkens anvisninger.
- 3I en stor bolle, bland sammen storfekjøtt, hvitløk og urtekrydder, 1 teskje av hver salt og pepper. Bland godt og form blandingen til kjøttboller (omtrent 16 stk).
- 4Tilsett kjøttbollene og kok i 5 minutter, til de er gyldne på alle sider.
- 5Tilsett tomater, tomatpuré, oregano og rød pepperflak, og la det småkoke.
- 6La det småkoke i 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte.
- 7Sett til side 1 1/2 kopp saus til en annen gang.
- 8Ta gryten av varmen og rør inn basilikum.
- 9Server sausen over spaghetti.
- 10Strø over parmesan rett før servering.