Spaghetti og kjøttboller

Spaghetti og kjøttboller

Lær hvordan du lager deilige spaghetti med kjøttboller. En klassisk rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje olivenolje
  • 450 gram spaghetti
  • 450 gram ekstra magert kjøttdeig av storfe
  • 1 teskje saltfri hvitløk- og urtekrydder
  • Salt og pepper
  • 2 bokser á 800 gram hakkede tomater
  • 170 gram tomatpuré
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje knuste rød pepperflak
  • 1/4 kopp fersk basilikum, revet i biter
  • 1/4 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor gryte eller en nederlandsk ovn over middels varme.
  2. 2Kok spaghetti i henhold til pakkens anvisninger.
  3. 3I en stor bolle, bland sammen storfekjøtt, hvitløk og urtekrydder, 1 teskje av hver salt og pepper. Bland godt og form blandingen til kjøttboller (omtrent 16 stk).
  4. 4Tilsett kjøttbollene og kok i 5 minutter, til de er gyldne på alle sider.
  5. 5Tilsett tomater, tomatpuré, oregano og rød pepperflak, og la det småkoke.
  6. 6La det småkoke i 10 minutter, til kjøttbollene er gjennomkokte.
  7. 7Sett til side 1 1/2 kopp saus til en annen gang.
  8. 8Ta gryten av varmen og rør inn basilikum.
  9. 9Server sausen over spaghetti.
  10. 10Strø over parmesan rett før servering.