Milde Buffalo-kyllinglår
Lær hvordan du lager deilige mild buffalo drumsticks. En enkel oppskrift perfekt for alle som elsker smakfulle kyllingretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 teskjeer hvitløkspulver
- 2 teskjeer søt paprika
- 2 teskjeer sellerisalt
- 8 kyllinglår (ca. 900 gram), med skinn, romtempererte
- 1 spiseskje rapsolje
- 1/2 kopp hermetiske, ristede og avdryppede paprika
- 2 spiseskjeer destillert hvit eddik eller eplecidereddik
- 1 spiseskje eddikbasert sterk saus, som Frank's RedHot
- Kosher-salt
- 6 spiseskjeer usaltet smør, myknet eller smeltet
- Selleristenger og ranch-dressing, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Plasser en bakerist på et stekebrett og sett til side.
- 2I en stor bolle blander du 1 teskje hvitløksk powder, 1 teskje paprika og 1 teskje sellerisalt. Legg i kyllinglårene og drypp over oljen, før du vender dem i krydderblandingen slik at de blir godt dekket. Plasser kyllinglårene på risten og stek, og snu dem halvveis gjennom steketiden, til skinnet begynner å bli sprøtt, ca. 30 til 35 minutter.
- 3I mellomtiden, ha paprika, eddik, hot sauce, resten av hvitløksk powder, resten av paprika, resten av sellerisalt og 1/2 teskje kosher salt i en blender og kjør til puré. Tilsett smøret og kjør igjen til alt er godt blandet. Ta ut 1/3 kopp av sausen og pensle den på kyllinglårene.
- 4Sett kyllinglårene tilbake i ovnen og stek til sausen har tyknet og kyllingens saft renner klart når du stikker en kniv inn (unngå å treffe benet), eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 74 grader Celsius (165 grader Fahrenheit) målt med et steketermometer (unngå å treffe benet), ca. 10 minutter. Server umiddelbart med selleristenger, ranch-dressing og den resterende Buffalo-sausen.