Kylling Marsala
Lær hvordan du lager en deilig chicken marsala med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag. Klar på 30 minutter!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- Salt og nykvernet svart pepper
- 680 gram kyllingbryst
- Druefrøolje til steking
- 3/4 kopp marsalavin
- 1 kopp kalve- eller storfekraft
- 113 gram smør (1 stang)
- 1/2 kopp sopp i ¼-tommers skiver
- Friske urter som gressløk eller revet ost, til pynt, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1For å forberede kyllingen, krydre melet med salt og pepper. Skjær kyllingbrystene i 1/4-tommers tykke skiver eller medaljonger. Vend dem i melet og rist av overflødig mel.
- 2Deretter, i en sauskjele over middels varme, tilsett nok olje til å dekke bunnen av pannen og la den bli varm. Når oljen er varm, legg i kyllingen og kok til den er brunet, ca. 2 til 3 minutter. Snu kyllingen og gjenta prosessen. Etter at all kyllingen er kokt, hold den varm og dekk den til på en tallerken.
- 3Tilsett marsala-vinen i pannen over middels-høy varme. Dette vil løsne opp smakene fra bunnen av pannen (deglazere). Når vinen har kokt inn, reduser væskemengden til tre fjerdedeler, slik at det gjenstår ca. 2 gram (2 ounces). Deretter tilsetter du sopp. Rør i soppen, skrap opp eventuelle brune biter fra sidene av pannen, og avslutt med å tilsette kalvingskraften (veal stock). La kraften varme opp og tykne i 4 til 5 minutter, og fjern deretter pannen fra varmen.
- 4Rør inn smør og avslutt med å øse sausen over den kokte kyllingen. Pynt med friske urter eller ost hvis ønskelig.