Fylte portobellosopp

Fylte portobellosopp

lær hvordan du lager deilig stuffed portobello med smakfulle fyll. perfekt som forrett eller lett hovedrett for alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 ss sukker (granulert)
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts paprika
  • 2 ts mørk chili pulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts kosher salt
  • 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 1 klype cayennepepper
  • 1 klype tørket sennep
  • 1,13 kg benfri svinebog
  • 57 g usaltet smør
  • 1/4 kopp hakket gul løk
  • 1 ss hakket hvitløk
  • 2 ts mørk chili pulver
  • 1 ts røkt paprika
  • 1/2 ts tørket sennep
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 klype cayenne
  • 1/3 kopp brunt sukker
  • 1/3 kopp melasse
  • 2 kopper ketchup
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 2 ss eplesidereddik
  • 2 ss Worcestershire-saus
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 3 store russetpoteter, i terninger
  • 2 ss druefrøolje
  • 2 ts kosher salt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 6 store portobellokapsler
  • 1/4 kopp druefrøolje
  • 1 ss kosher salt
  • 2 ts nykvernet svart pepper
  • 2 ss druefrøolje
  • 1 kopp hakket bacon
  • 1 kopp hakket gul løk
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 6 skiver Cheddarost
  • 2 ss hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en røyker; forhåndsbløtede eple- og eikekvister.
  2. 2Til den røkede svinen: Forvarm en røyker til 150°C (300°F). Bruk en blanding på 50/50 av forhåndsbløtede eple- og eikekvister.
  3. 3Bland sukker, brunt sukker, paprika, chilipulver, hvitløkspulver, løkpulver, salt, pepper, cayennepepper og tørket sennep i en bolle og rør godt.
  4. 4Tørk svinen og gni inn krydderblandingen, slik at hele kjøttet er dekket. Plasser svinebryggen direkte på en rist i røyken og røk til den har en innvendig temperatur på 95°C (200°F), ca. 3–4 timer.
  5. 5Ta svinen ut av røyken og la den hvile i 20–30 minutter. Dra deretter kjøttet i biter, og kast store fettstykker. Hold det ferdige kjøttet til senere bruk.
  6. 6Til BBQ-sausen: Mens svinen røykes, varm opp en kjele på middels høy varme. Smelt smøret, og tilsett løk og hvitløk. Surr til løken er myk. Tilsett chilipulver, røkt paprika, tørket sennep, hvitløks- og løkpulver, samt cayenne. Rør krydderne inn i smøret og la det surre i ca. 1 minutt.
  7. 7Tilsett brunt sukker og melasse, og kok til sukkeret er oppløst, ca. 2–3 minutter.
  8. 8Visp inn ketchup, Dijon-sennep, eplesidereddik og Worcestershire-saus, og la det småkoke. La sausen småkoke i 30 minutter, og smak til med salt og pepper. La den avkjøles litt, og kjør den deretter glatt med en stavmikser.
  9. 9Til potetene: Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Vend potetene i grapeseed-olje, salt og pepper i en stor bolle, og spre dem ut på et stekebrett. Stek til de er møre og gylne, ca. 20–25 minutter.
  10. 10Til de ovnsbakte portobellomyrkene: Fjern stilkene fra soppene og skrap ut skivene med en skje. Begynn ved ytterkanten av hver sopp, bruk en kniv til å skrelle av "skinnet" eller den ytre delen av soppen.
  11. 11Legg soppen på et stekebrett og drypp over grapeseed-olje. Krydre med salt og pepper, og stek med stilkene opp til soppen er myk, ca. 10 minutter.
  12. 12Til servering: Varm opp en stor stekepanne på høy varme. Varm opp grapeseed-olje, og tilsett bacon og løk. Surr til de er gjennomstekte og myke. Krydre med salt og pepper, og tilsett deretter det revne kjøttet og BBQ-sausen. La det koke til det er varmt.
  13. 13Fordel det revne kjøttet på de seks sopphattene. Topp hver med en skive ost. Rens stekepannen, og plasser soppen i pannen. Tilsett ca. 0,5 dl vann, dekk til, og la det koke til osten er smeltet.
  14. 14Fordel potetene på seks tallerkener. Plasser soppen oppå potetene. Pynt med persille og et lite dryss av nykvernet svart pepper.