Gresskarbruschetta
Lær hvordan du lager smakfull pumpkin bruschetta, perfekt som forrett eller snacks i høstsesongen. En enkel og rask oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/3 kopp hermetisert gresskar, fra en 15-unse boks, sett resten til side til bruchetta-toppingen (anbefalt: Libby's)
- 1 1/4 kopper vann
- 1 spiseskje gjær
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1/2 teskje sukker
- Mel
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- 4 spiseskjeer olivenolje
- En klype hvitløkspulver
- 5 Roma-tomater, hakket
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 store hvitløksfedd, knust
- 3 kverner svart pepper
- 18 til 20 ferske basilikumblader, hakket
- 1 teskje tomateddik
- 2 teskjeer salateddik
- 1 1/2 teskjeer tørket basilikum
- 1 teskje kosher-salt
- 3 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1For å lage gresskarbrødet: Forvarm ovnen til 190°C.
- 2Bland ingrediensene i en kjøkkenmaskin med nok mel til å danne en myk deig, og elt i 5 minutter. La deigen heve, dekket, på et lunt, trekkfritt sted i 30 til 45 minutter. Slå ned deigen, dekk til igjen, og la den heve i ytterligere 30 minutter. Slå ned deigen for andre gang. Form den til en lang, slank brødform. Plasser brødet på et smurt bakepapir strødd med maisenna. Gni toppen av brødet med vann. Stek i 25 til 30 minutter, eller til det er gjennomstekt.
- 3For å lage brødpålegget: Forvarm ovnen til 150°C.
- 4Bland ingrediensene til brødpålegget. Når brødet er avkjølt, skjær det i tynne skiver og dypp hver side av skivene i blandingen. Stek brødet med blandingen på et bakepapir til det er sprøtt og gyllent, ca. 10 minutter, vend én gang.
- 5For å lage bruschetta: Bland ingrediensene til bruschetta sammen med resten av gresskaret og sett i kjøleskapet. Topp brødet med bruschetta og server.