Krydret gulrotpuré
oppskrift på krydret gulrotpure, perfekt som tilbehør til ulike retter. rask, enkel og smakfull. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 gulrøtter, kuttet i 2,5 cm lange stykker
- 2 Yukon Gold-poteter, delt i seksjoner
- Kosher-salt
- 1 kanelstang
- 1 hvitløksfedd, knust
- 1/2 stang (4 ss) smør
- 1 1/2 ts spisskummenfrø, ristet og malt
- 1/4 ts nyrevet muskatnøtt
- En klype cayennepepper
Fremgangsmåte
- 1Kombiner gulrøtter og poteter i en middels stor kjele og dekk med vann. Krydre vannet rikelig med salt, og legg i kanelstangen og hvitløk. Kok opp vannet og la det koke til gulrøttene og potetene er møre nok til å stikkes med en gaffel. Ta opp grønnsakene av vannet.
- 2Ha smøret i en liten stekepanne og kok det opp til det er smeltet, fått en nøttebrun farge og lukter som hasselnøtter. Ta pannen av varmen og rør inn malt spisskummen, muskatnøtt og cayennepepper.
- 3Kjør gulrøttene og potetene gjennom en food mill. Rør inn det krydrede smøret kraftig. Smak til og sørg for at gulrotpuréen er deilig. Juster krydderet om nødvendig. Server varm.