Cassoulet
Lær hvordan du lager en deilig cassoulet med denne enkle oppskriften. Perfekt for kalde dager og helgebruk. En smakfull hovedrett som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund tørkede Navy-, Tarbais- eller Great Northern-bønner, bløtlagt over natten i kjøleskapet
- 1/2 pund usaltet bacon, ventreche eller pancetta, i én hel bit
- 6 unser fersk svinefett eller fettback, i én bit, godt skylt
- 10 hvitløksfedd
- 1 middels stor løk, delt i to, pluss 1 middels stor løk, delt i to
- 1 gulrot, grovhakket
- 1 bouquet garni: 5 persillekvister, 3 selleristilker, 1 timiankvist, 1 laurbærblad, 5 hele nellikspiker og 10 pepperkorn, bundet i osteklede
- 10 kopper vann
- 4 confit-andelår
- 3 kopper and- og kalve-demi-glace, utblandet i 3 kopper vann
- 2 store tomater, skrellet, frøet og hakket
- Grovt salt og nykvernet svart pepper
- 4 pølser (8 1/2 unser) av and og Armagnac, lett bruntet, deretter delt på tvers
- 1/2 pund fersk hvitløkskvalp, skåret i 8 skiver
- 1/4 kopp smeltet andefett
Fremgangsmåte
- 1Tøm bønnene og legg dem i en stor, tykk gryte, helst emaljert støpejern, sammen med bacon, svinefett, hvitløk, 1 løk, gulroten og bouquet garni. Dekk med 10 kopper vann og kok opp. La det småkoke på lav varme, rør ofte, til bønnene er nesten møre, omtrent 1 time. Sil av vannet og ha bønnene tilbake i gryten, kast løken og bouquet garni.
- 2Tilsett den resterende løken, andelårene, demi-glace-blandingen og tomatene, og kok opp. Krydre med en klype salt og pepper, og la det småkoke på lav varme i ca. 15 minutter.
- 3Sil av bønnene i en sil over en bolle, og ta vare på 5 kopper av kokevæsken. Kast bacon og svinefett. Ta ut andelårene og del hver i to på leddet. Krydre bønnene med 1 teskje salt og et par kverninger pepper.
- 4Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 5Ha halvparten av bønnene i en gryte. Legg i andelårene, andepølsen og hvitløkpølsen, og dekk med resten av bønnene. Tilsett den reserverte kokevæsken og drypp andefettet over. Dekk til og stek til det er varmt og bobler, ca. 2 timer. (Cassoulet kan forberedes opp til dette punktet, deretter avkjøles og oppbevares i kjøleskap i opptil 3 dager. Hvis det er kjølt ned, la det komme til romtemperatur før videre behandling).
- 6Øk ovnstemperaturen til 200°C (400°F). Fjern lokket og stek til toppen er gyllenbrun, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og server.