Braisert svineknoke i kokosnøttjuice
oppskrift på møre svineknoker kokt i kokosnøttjuice, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 til 6 kylling- eller andeegg eller 12 vaktelegg
- Vann til å koke eggene, pluss 1/4 kopp vann til karamellisering
- 1/3 kopp sukker
- 3 kopper ung kokosnøttjuice (hvis du bruker fiskesaus)
- 1/2 kopp fiskesaus eller tynn soyasaus
- 2 (2-punds) svineknoker med bein og skinn
- 5 vårløk, trimmet, delt i to, og hvite løkknoller lett knust
- 3 store hvitløksfedd, skrellet og lett knust
- 3 eller flere tørkede røde chili
- 5 stjerneanis
- 1/2 teskje femkrydderpulver
Fremgangsmåte
- 1Gjør følgende på norsk:
- 2Plasser forsiktig eggene i en kjele og dekk dem akkurat med vann. Kok opp og la det småkoke over middels lav varme til eggene er mykkokte, ca. 5 minutter (ca. 2 minutter for hønseegg). Skyll eggene i kaldt vann og la dem avkjøles helt. Skrell forsiktig eggene hele. Lag karamell ved å blande sukkeret og 1/4 kopp vann i en tykkbunnet kjele over middels varme. Når sukkeret er smeltet og har fått en rik gullfarge, ca. 8 minutter, fjern kjelen fra varmen og rør inn kokosvann og fiskesaus (eller 3 kopper vann og soyasaus). Senk varmen til lav og rør til sausen er helt jevn. Legg i svineknokene og vend dem slik at de blir jevnt dekket på alle sider. Tilsett vårløk, ingefær, hvitløk, chili, stjerneanis og femkrydder, og la det småkoke under lokk, snu knokene av og til, til kjøttet er mørt og kan deles med gaffel, ca. 4 timer. Med en skje, skum av fettet og legg i eggene. Fortsett å småkoke, og øs jevnlig saus over eggene, til de blir gyldne og er gjennomkokte, ca. 5 minutter.