Chili-tilberedt svinekotelett med ingefær- og plommesaus og salat av hvite og gule yam.

Chili-tilberedt svinekotelett med ingefær- og plommesaus og salat av hvite og gule yam.

oppskrift på smakfulle chili rubbede svinekoteletter servert med ingefær plomme bbq saus og frisk yam salat, perfekt for en smakfull middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund tørkede hele ancho-chilipepper
  • 2 unser svarte pepperkorn
  • 3 unser ferske korianderfrø
  • 3 unser fersk spisskummen
  • 3 unser kosher-salt
  • 3 unser sukker
  • 6 spiseskjeer chili-rub
  • 6 unser oliven- eller vegetabilsk olje
  • 6 (12 unser) svinekoteletter
  • Salt og pepper
  • 6 modne, mellomstore plommer
  • 1 spiseskje olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 spiseskje smør
  • 2 unser fersk ingefær, skrelt og hakket
  • 1 middels stor søt Vidalia-løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 3/4 kopp brunt sukker
  • 1 kopp kyllingkraft, helst mørk
  • 1 spiseskje hoisinsaus
  • 2 unser koriander, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Forvarm ovnen til 275 grader. Legg ancho-chili på et stekebrett. Rist dem i ovnen i 15 til 20 minutter, eller til de blir sprø. Ta dem ut av ovnen. La dem avkjøle. Knekke av toppene og kast stilkene, frøene og de overflødige bladene, og la bare kjøttet være igjen. Kvern kjøttet i en food processor eller en kjøttkvern til det blir til pulver, og sett til side. Rist pepperkorn, koriander og spisskummen i en tørr panne over svak varme. La det avkjøle. Kvern til pulver. Bland det inn i chiliene. Tilsett salt og sukker i krydderblandingen. Sil gjennom en finmasket sikt. Hvis ønskelig, kan 2 unser tørket, malt sitron- og appelsinskall tilsettes. Denne krydderblandingen kan oppbevares i 3 til 4 måneder hvis den dekkes til og oppbevares på et kjølig, tørt sted.
  4. 4Reaktiver chili-krydderet med olje. Krydre hver kotelett med salt og pepper. Gni inn med chili-krydderet. På en grill som er satt til middels varme, eller i en sautépanne på lav til middels varme, stek svinekotelettene til de er gjennomstekte, ca. 5 til 6 minutter på hver side.
  5. 5Forvarm ovnen til 300 grader. Vend plommer i olivenolje og et par klyper salt og pepper. Legg dem i en bakeform og stek i 10 til 15 minutter. La dem avkjøle og skrell av skinnet. I en stor kjele, smelt smør, tilsett ingefær, Vidalia-løk, hvitløk, plommer og brunt sukker. Rør inn 1/2 kopp kyllingkraft, slik at konsistensen på blandingen blir litt tykk, og tilsett mer kraft om nødvendig. Rør inn hoisin og koriander. Juster krydderet, fjern fra varmen og sil gjennom en sikt.
  6. 6Hvit og oransje søtpotetsalat: 3 hvite søtpoteter, skrellet og skåret i terninger; 3 oransje søtpoteter, skrellet og skåret i terninger; 1 rød paprika, ristet, skrellet og hakket; 1 gul paprika, ristet, skrellet og hakket; 85 gram smør; salt og pepper etter smak; 2 ss koriander, chiffonade.
  7. 7Forvarm ovnen til 285 grader. Legg søtpotetene på et bakepapirkledd stekebrett, helst av teflon. Stek i 40 minutter. La dem avkjøle. I en stekepanne, sautér paprika i smør. Vend dem med søtpotetene. Juster krydderet. Sautér til de er karamelliserte.
  8. 8Montering: Plasser litt søtpotetsalat i midten av hver tallerken. Legg svinekoteletten oppå. Topp hver med litt ingefær- og plommesaus, og pynt med en chiffade av koriander.