Pannestekt ørret med sitron og persille, servert med grønnsaksrøtter fra hagen
oppskrift på pannestekt ørret med sitron og persille, servert med friske rotgrønnsaker – en sunn og smakfull hovedrett for enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund assorterte rotgrønnsaker (4 unser hver: røde poteter, babykarper, vårløk og neper eller annen kombinasjon av rotgrønnsaker)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kvist timian
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer smør
- 1 teskje finhakket persille, til pynt
- Sitronbåter, til pynt
- 2 hele ørreter
- Salt og pepper
- Mel
- 3 unser usaltet smør
- 1 kvist salvie
- 1/2 sitron, presset
- 1 teskje finhakket persille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Forbered grønnsakene. Del de røde potetene i kvarter. Skrell og trim babykarene. Trim og del vårløken i to på langs. Skrell og del nepe i kvarter.
- 3I en middels stor stekepanne, over høy varme, tilsett olivenolje. Ha i de forberedte grønnsakene, en kvist timian, og stek i ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett smør. Fortsett å steke til grønnsakene er lett gyldne, ytterligere 2 til 3 minutter. Overfør til en forvarmet ovn og stek i ca. 10 minutter, eller til de er karamelliserte.
- 4I mellomtiden, lag 3 diagonale snitt på hver side av ørreten. Krydre med salt og pepper innvendig og utvendig. Vend ørreten i mel. I en stor stekepanne, over høy varme, tilsett 2 unser smør. Stek den forberedte ørreten til den er gyllen, ca. 5 minutter. Vend den og legg i en kvist salvie og resten av smøret (1 unser). Fortsett å steke til den er gyllen på begge sider, og pensle toppen av fisken med det kokte smøret, ytterligere 5 minutter.
- 5Tilsett sitronsaft og persille. Legg de karamelliserte grønnsakene rundt ørreten, og server direkte i pannen for en uformell uteservering, eller på varme serveringsfat. Plasser en panert ørret på hver tallerken og omgi den med halvparten av de karamelliserte grønnsakene. Strø over persille. Server med sitronbåter på siden, og nyt umiddelbart.