Pad Thai
Lær å lage ekte pad thai med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller lunsj. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (16 unser) risnudler
- 2 ss rapsolje, delt
- 2 store egg, pisket
- 1 ss brunt sukker
- 3 ss soyasaus
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss chilisaus
- 1 ss limesaft
- 1 ss hakket hvitløk
- 1/2 kopp kyllingbuljong
- 1 gulrot, revet
- 4 vårløk, skivet i tynne skiver (reserver 1 vårløk til oppskrift på kokoskyllingsuppe, Runde 2)
- 2 kopper bønnespirer
- 1/4 kopp peanøtter, grovhakket, til pynt
- 1/4 kopp fersk koriander, grovhakket, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann og slå av varmen. Tilsett risnudlene og la dem mykne, ca. 2–3 minutter. Sil av vannet. (Sett til side 1 kopp kokte nudler til Oppskrift på sommeruller til Online Runde 2.)
- 2I en wok eller en stor stekepanne over høy varme, tilsett 1 spiseskje olje. Når oljen er varm, tilsett eggene og kok dem til de er faste. Ta dem ut av pannen og la dem avkjøle litt. Hakk dem grovt og sett til side.
- 3I en liten bolle, visp sammen brunt sukker, soyasaus, fiskesaus, chilisaus, limesaft, hvitløk og buljong. Sett til side.
- 4Tilsett den resterende spiseskjeen olje i pannen sammen med gulrøtter, vårløk og bønnespirer, og stek under omrøring i 1 minutt. Tilsett de reserverte eggene og sausen, og rør godt slik at alt blir dekket. La det koke i ytterligere ett minutt. Server med peanøtter og koriander som garnityr.