
Røkte kyllingvinger med honning-, bourbon- og melassesaus
oppskrift på smakfulle røkte kyllingvinger med en søt og røykfylt saus av honning, bourbon og melasse. perfekt som forrett eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp ferdigkjøpt krydret barbecue-saus, for eksempel Rattler BBQ Sauce
- 1 kopp tomatketchup
- 1/4 kopp melasse (ikke svartmelasse)
- 1/2 kopp bourbon, helst Maker's Mark
- 1/2 kopp honning
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1/3 kopp lettpakket brunt sukker
- 1 spiseskje kosher-salt
- 1 spiseskje malt korianderfrø
- 1 spiseskje søt røkt paprika
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
- 1 1/2 teskje tørket timian
- 1/2 teskje malt allehånde
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/2 teskje sterk rød pepperflak
- 3/4 teskje sellerisalt
- 3/4 teskje nykvernet svart pepper
- 3/4 teskje cayennepepper
- 1/4 teskje tørket sennep
- 1/4 teskje hvitløkspulver
- 2,5 kg kyllingvinger (se Kok's Note)
Fremgangsmåte
- 1For å lage sausen: Kok opp alle ingrediensene i en middels stor kjele over middels høy varme, og visp ofte. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke, av og til å vispe for å unngå at det brenner seg, til sausen er lett tykkere og har redusert med omtrent en fjerdedel, ca. 30 minutter. Ta kjelen av varmen og la sausen avkjøle. (Sausen kan dekkes til og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.)
- 2For å lage krydderblandingen: Visp alle ingrediensene sammen i en liten bolle.
- 3Legg vingene i en veldig stor bolle og vend dem inn i krydderblandingen. Fordel vingene i to plastposer med selvforsegling på én gallon hver, forsegl posene, og la dem stå i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
- 4Plasser rister i den øverste tredjedelen og midten av ovnen, og forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg to bakeplater (18x13 tommer) med aluminiumsfolie for enkel rengjøring.
- 5Fordel vingene jevnt på bakeplatene, med god avstand mellom dem. Stek vingene, og snu dem underveis, samt bytt plass på bakeplatene fra topp til bunn og fra front til bak, når det er halvveis i steketiden, til vingene er sprø og gjennomstekte, ca. 40 minutter. I de siste 5 minuttene, pensle vingene med litt av sausen. Ta ut vingene av ovnen.
- 6Plasser en grillelement ca. 20 cm fra varmekilden, og forvarm grillen på høy varme. Grill vingene i porsjoner for å karamellisere sausen i enkelte områder, i ca. 3 minutter. Server varme, med resten av sausen ved siden av.