Hello Fresh Mobile Banner
Klassisk hummus

Klassisk hummus

oppskrift på klassisk hummus som er enkel å lage og perfekt som forrett eller snacks. sunn, rask og smakfull hummus for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • To 15-unse bokser kikerter, avrent, væsken beholdt
  • 1/4 kopp ferskpresset sitronsaft
  • 1/4 kopp tahini
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer til servering
  • 1 teskje kosher salt
  • Røkt paprika, til servering, valgfritt
  • Grønnsakscrudité og pitachips, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Ha kikerter, sitronsaft, tahini, spisskummen og hvitløk i en food processor, og kjør til det blir jevnt. Mens motoren går, heller du sakte inn oljen i en jevn strøm. Tilsett saltet og kjør til hummusen er helt glatt. Hvis blandingen er for tykk, kan du tilsette litt av den reserverte kikertvannet, to spiseskjeer av gangen, til ønsket konsistens er oppnådd.
  2. 2For å servere, overfør hummusen til en serveringsskål og drypp litt olivenolje over. Pynt med et dryss røkt paprika hvis du har, og server med grønnsaker og pitachips til dipping.
  3. 3Oppbevar rester av hummusen i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.