Chimichanga

Chimichanga

Lær hvordan du lager deilige chimichangas med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett eller festmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3-punds benfri skulderstykke av storfe, chuck roast
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp baconfett eller vegetabilsk olje
  • 1 middels løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 kopp storfebuljong
  • 2 små tomater, helst italienske plommetomater, hakket
  • 1/2 kopp hakkede, ristede milde grønne chili, for eksempel New Mexican, helst ferske eller frosne, uten frø
  • 4 tynne, 25–30 cm store mel-tortillas, varmet
  • Vegetabilsk olje til dypsteking
  • Revet Monterey Jack, asadero eller mild Cheddar, eller en blanding
  • Rømme, hakket tomat og skivede vårløk
  • Pico de Gallo (side 77) eller annen favorittsalsa

Fremgangsmåte

  1. 1Gni roastingen med salt og pepper.
  2. 2Varm 2 spiseskjeer av baconfettet i en stor, tykk gryte eller annen stor, tung kjele over middels høy varme. Brun roastingen på alle sider. Skru ned varmen til lav, og strø over halvparten av løken og halvparten av hvitløken rundt og over kjøttet. Hell over storfekraften. Dekk til og la det småkoke i 1 1/4 til 1 1/2 time, til roastingen er veldig mør. La kjøttet ligge i kokevæsken til det er kaldt nok til å håndtere. Sil av kjøttet, og spar kokevæsken. Riv kjøttet i små biter med fingrene eller i flere små porsjoner i en food processor.
  3. 3Varm de resterende 2 spiseskjeene baconfett i en tykk stekepanne over middels varme. Sauter resten av løken og hvitløken i fettet til løken er myk. Tilsett kjøttet og stek til det er godt brunet, ca. 10 minutter. Skrap opp kjøttet fra bunnen av pannen med jevne mellomrom, slik at det blir sprøtt i noen områder. Hell den reserverte kokevæsken i pannen, og tilsett tomater og chiles. Kok i ca. 15 minutter, til det meste av væsken har fordampet. Kjøttet skal være fuktig, men ikke saftig. Juster krydderet etter ønske. (Kjøttet kan forberedes fram til dette punktet og oppbevares i kjøleskap, dekket, i opptil flere dager. Varm opp kjøttet før du fortsetter.)
  4. 4Du trenger omtrent 5 kopper av det revne kjøttet til chimichangas. Fordel det jevnt over tortillalefsene. Rull hver tortilla sammen, og stikk inn endene for å lage en sikker, tykk rull som ligner en overdimensjonert kinesisk eggrolle. Sikre rullene med tannpirkere.
  5. 5Rett før du planlegger å spise chimichangasene, varm opp minst 10 cm olje i en stor, tykk gryte eller annen stor panne til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Stek chimichangasene én eller to om gangen til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter. Vend dem under stekingen for å få jevn farge. La dem renne av på papirhåndklær og legg dem på serveringsfat. Topp med ost, rømme, tomat, vårløk og salsa. Server umiddelbart.