Stekt hjort med plommesaus, søt maiskake og sprø squashblomster

Stekt hjort med plommesaus, søt maiskake og sprø squashblomster

Oppdag en smakfull oppskrift på pan roast av vilt med søt plommesaus, deilige maiskaker og sprø squashblomster. Perfekt for en unik middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund maiskjerner, kokt
  • 1/4 kopp finhakket løk
  • 2 ss hakket vårløk
  • 1/2 ts finhakket hvitløk
  • 2 egg
  • 3/4 kopp mel
  • 1/4 kopp maismel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje
  • 1 1/2 pund hjortelårfilet eller hjorteloin, trimmet og renset for åtsler
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 8 squash- eller gresskarblomster* (Se Kok's Note)
  • Tempuradeig, oppskrift følger
  • Olje til steking
  • Plommedemi-glace, oppskrift følger
  • 1 kopp mel
  • 1/2 kopp maisstivelse
  • 1 eggeplomme
  • En klype salt
  • Isvann
  • 6 modne lilla plommer
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 1/2 kopp demi-glace

Fremgangsmåte

  1. 1Vilt og squashblomster:
  2. 2Puré: Kjør halvparten av den kokte maisen i en food processor til den er glatt. Bland resten av maisen, løk, vårløk, hvitløk og egg i en separat bolle.
  3. 3I en annen bolle, bland sammen mel, maismel, bakepulver, sukker og salt. Tilsett de tørre ingrediensene i maisblandingen og bland godt. La det hvile, dekket og i kjøleskapet, i minst 15 minutter.
  4. 4Skje deigen til kaker i en oppvarmet, smurt non-stick panne og form dem til 2-tommers pannekaker. Stek på middels varme i ca. 2 til 3 minutter, eller til de er gylne. Vend dem og stek ferdig.
  5. 5Merk: Maispannekaker kan lages på forhånd og varmes opp i en moderat ovn.
  6. 6For vilt og squashblomster: Forvarm ovnen til 200°C (400°F).
  7. 7Varm en tykk, ovnsikker panne til den er ganske varm. Tilsett nok olje til å dekke bunnen. Krydre viltet rikelig med salt og pepper. Legg det i pannen og brun på én side. Vend viltet og sett pannen i ovnen for å fullføre stekingen. Stek viltet til medium sjeldent, ca. 6 minutter, eller til en hurtigtermometer viser 135°F (57°C).
  8. 8Varm opp en dyp gryte med olje eller en frityrgryte til 360°F (180°C).
  9. 9Når viltet er i ferd med å steke, dypp squashblomstene forsiktig i tempuradeigen og fritér dem i oljen til de er sprø og gylne. Ta dem opp og la dem renne av på papirhåndklær.
  10. 10Ta viltet ut av ovnen og la det hvile i 5 minutter.
  11. 11Skjær viltet mot fibrene og fordel det på 4 tallerkener. Legg varme maiskaker over kjøttet. Server sausen foran, og ha resten av sausen ved siden av. Pynt med squashblomster og server umiddelbart med plumedemi-glace.
  12. 12I en bolle, bland sammen mel, maisstivelse, eggeplomme og salt, og rør godt. Tilsett vann, start med 1/2 kopp, til du får en tynn pannekakedeig.
  13. 13Ha alle ingrediensene i en tykk kjele og la det småkoke til det er veldig mykt. Press det gjennom en sil for å fjerne frø og pulp. Tilsett demi-glace og hold det varmt.