
Kalkunbryst med saus
oppskrift på saftig kalkunbryst med smakfull saus. perfekt for middagen, enkel å lage og garantert suksess.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 gallon vann
- 1 kopp kosher salt, pluss mer for krydring
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 1 (6 til 7) pund kalkunbryst, med bein
- 8 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- Nykvernet svart pepper
- 1 sjalottløk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 kvist rosmarin, finhakket (omtrent 1 spiseskje)
- 1 kvist timian, finhakket (omtrent 1 teskje)
- 1 laurbærblad
- 1 teskje kosher salt
- Nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 4 kopper lavsodium kyllingkraft
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp vann, salt og sukker i en stor suppekjele over høy varme, rør om til salt og sukker er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur, og dypp deretter kalkunbrystet i saltlaken.
- 3Sett i kjøleskapet i 4 til 8 timer.
- 4Ta kalkunbrystet opp av saltlaken og kast laken. Tørk kalkunbrystet godt med papir, og sett det til side.
- 5Forvarm ovnen til 165°C (325°F).
- 6Pensle kalkunbrystet med smør over hele. Krydre rikelig med salt og pepper.
- 7Legg kalkunbrystet med brystsiden opp i en stekeplate.
- 8Stek i 2 til 2 timer og 45 minutter, eller til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 77°C (170°F) eller 80°C (175°F).
- 9Flytt kalkunbrystet over på et skjærebrett og dekk løst med aluminiumsfolie i 30 minutter. (Temperaturen i brystet vil fortsette å stige til 82°C (180°F) mens det hviler.)
- 10Hell eventuelle stekesafter fra pannen i en fettsepareringskopp eller liten bolle.
- 11Sett til side 2 ss av fettet, og kast resten.
- 12Tilsett de separerte saftene i kraften.
- 13Tilsett det reserverte fettet i stekeformen og plasser den på en kokeplate over middels høy varme.
- 14Tilsett sjalottløk, hvitløk, rosmarin, timian og laurbærblad, og krydre med salt og pepper.
- 15Kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter.
- 16I mellomtiden, lag en pasta med smør og mel i en liten bolle, og sett til side.
- 17Tilsett buljongen og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen med en tresleiv.
- 18Kok opp og visp inn mel- og smørblandingen.
- 19Kok til sausen tykner og lager en grav, ca. 4–5 minutter.
- 20Juster krydder etter smak.
- 21Fjern og kast hvitløk og laurbærblad.
- 22Server.
- 23Copyright 2005 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.