Kalkunbryst med saus

Kalkunbryst med saus

oppskrift på saftig kalkunbryst med smakfull saus. perfekt for middagen, enkel å lage og garantert suksess.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 gallon vann
  • 1 kopp kosher salt, pluss mer for krydring
  • 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
  • 1 (6 til 7) pund kalkunbryst, med bein
  • 8 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 sjalottløk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, knust
  • 1 kvist rosmarin, finhakket (omtrent 1 spiseskje)
  • 1 kvist timian, finhakket (omtrent 1 teskje)
  • 1 laurbærblad
  • 1 teskje kosher salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 4 kopper lavsodium kyllingkraft

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp vann, salt og sukker i en stor suppekjele over høy varme, rør om til salt og sukker er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur, og dypp deretter kalkunbrystet i saltlaken.
  3. 3Sett i kjøleskapet i 4 til 8 timer.
  4. 4Ta kalkunbrystet opp av saltlaken og kast laken. Tørk kalkunbrystet godt med papir, og sett det til side.
  5. 5Forvarm ovnen til 165°C (325°F).
  6. 6Pensle kalkunbrystet med smør over hele. Krydre rikelig med salt og pepper.
  7. 7Legg kalkunbrystet med brystsiden opp i en stekeplate.
  8. 8Stek i 2 til 2 timer og 45 minutter, eller til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen av brystet viser 77°C (170°F) eller 80°C (175°F).
  9. 9Flytt kalkunbrystet over på et skjærebrett og dekk løst med aluminiumsfolie i 30 minutter. (Temperaturen i brystet vil fortsette å stige til 82°C (180°F) mens det hviler.)
  10. 10Hell eventuelle stekesafter fra pannen i en fettsepareringskopp eller liten bolle.
  11. 11Sett til side 2 ss av fettet, og kast resten.
  12. 12Tilsett de separerte saftene i kraften.
  13. 13Tilsett det reserverte fettet i stekeformen og plasser den på en kokeplate over middels høy varme.
  14. 14Tilsett sjalottløk, hvitløk, rosmarin, timian og laurbærblad, og krydre med salt og pepper.
  15. 15Kok til sjalottløken er myk, ca. 3 minutter.
  16. 16I mellomtiden, lag en pasta med smør og mel i en liten bolle, og sett til side.
  17. 17Tilsett buljongen og skrap opp eventuelle brune biter fra bunnen av pannen med en tresleiv.
  18. 18Kok opp og visp inn mel- og smørblandingen.
  19. 19Kok til sausen tykner og lager en grav, ca. 4–5 minutter.
  20. 20Juster krydder etter smak.
  21. 21Fjern og kast hvitløk og laurbærblad.
  22. 22Server.
  23. 23Copyright 2005 Television Food Network, G.P. Alle rettigheter forbeholdt.