
Chesapeake Bay Classic krabbekaker
Lær hvordan du lager autentiske chesapeake bay classic crab cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller hovedrett, full av smak og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stort eggeplomme
- 1 spiseskje sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay Seasoning)
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1/2 teskje revet sitronskall
- 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
- 1 1/2 teskje eplesidereddik
- 1/2 kopp peanøtt- eller rapsolje
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakkede vårløk, både den hvite og den grønne delen
- 450 gram lump blåskjellkjøtt, avrent og uten skjell
- 4 kopper ferske brødsmuler
- 1/4 kopp hakkede persilleblader
- Omtrent 4 spiseskjeer usaltet smør
- Rød cocktailsaus eller grønn cocktailsaus, oppskrifter følger
- 4 sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Legg eggeplommen, sjømatkrydderet, sennepen, sitronskallet og -saften, samt eddiken i en food processor eller en blender, og kjør til det er jevnt. Hell gradvis i oljen med maskinen i gang, til blandingen emulgerer og danner en majones. Krydre med salt og pepper. (Merk: denne mengden majones vil ikke emulgeres i en stor food processor. Bruk en mellomstor food processor, en mini-processor eller en blender.)
- 2Overfør majonesen til en bolle, og vend inn vårløken og krabbekjøttet med en slikkepott til det er godt blandet. Bland brødsmuler og persille i en flat beholder. Form krabbeblandingen til 8 kaker, ca. 7,5 cm brede og 2 cm tykke, og dypp dem i brødsmule- og persilleblandingen. Vend krabbekakene på begge sider for å dekke dem godt. Hvis du har tid, kan du la krabbekakene ligge i beholderen med brødsmuler, dekke med plastfolie, og la dem stå i kjøleskapet i minst 1 time.
- 3Når du er klar til å steke krabbekakene, varm opp to store non-stick-panner på middels varme. Tilsett ca. 2 ss smør i hver panne. Når smøret er smeltet, legg i 4 krabbekaker i hver panne, og trykk dem lett for å fjerne overflødige brødsmuler. Stek krabbekakene sakte på middels varme til de er gyldne på begge sider og gjennomvarme, snu dem én gang med en slikkepott, ca. 4 minutter per side. Hvis kakene blir for brune for raskt, reduser varmen. Den indre temperaturen på en kokt krabbekake bør være 68°C (155°F) målt med et instant-read-termometer.
- 4Overfør krabbekakene til tallerkener, 2 per person, og server med ønsket saus og sitrusskiver.
- 51 kopp ketchup eller chilisaus (anbefalt: Heinz)
- 61 ss pluss 2 ts ferdig horseradish
- 72 dråper hot sauce (anbefalt: Tabasco)
- 81 sitron, presset saft
- 91 ts Worcestershire-saus
- 10Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
- 11Porsjon: ca. 1 kopp
- 12225 g tomatillos, fjernet skall og delt i kvarter
- 132 ss risvinseddik
- 141 ss sukker
- 152 ts grønn hot sauce (anbefalt: Tabasco)
- 161 ts hakket hvitløk
- 171 ts ristet sennepsfrø
- 181 ts fersk horseradish, skrelt og revet
- 19Legg tomatillene i en food processor og kjør til grov puré. Sil tomatillopurén i en sikt, og la væsken renne av. Ha den silte puréen i en bolle, og rør inn eddik, sukker, hot sauce, hvitløk, sennepsfrø og horseradish.
- 20Porsjon: ca. 2/3 kopp