Chesapeake Bay Classic krabbekaker

Chesapeake Bay Classic krabbekaker

Lær hvordan du lager autentiske chesapeake bay classic crab cakes med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller hovedrett, full av smak og enkel å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stort eggeplomme
  • 1 spiseskje sjømatkrydder (anbefalt: Old Bay Seasoning)
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1/2 teskje revet sitronskall
  • 1 1/2 teskje fersk sitronsaft
  • 1 1/2 teskje eplesidereddik
  • 1/2 kopp peanøtt- eller rapsolje
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje finhakkede vårløk, både den hvite og den grønne delen
  • 450 gram lump blåskjellkjøtt, avrent og uten skjell
  • 4 kopper ferske brødsmuler
  • 1/4 kopp hakkede persilleblader
  • Omtrent 4 spiseskjeer usaltet smør
  • Rød cocktailsaus eller grønn cocktailsaus, oppskrifter følger
  • 4 sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Legg eggeplommen, sjømatkrydderet, sennepen, sitronskallet og -saften, samt eddiken i en food processor eller en blender, og kjør til det er jevnt. Hell gradvis i oljen med maskinen i gang, til blandingen emulgerer og danner en majones. Krydre med salt og pepper. (Merk: denne mengden majones vil ikke emulgeres i en stor food processor. Bruk en mellomstor food processor, en mini-processor eller en blender.)
  2. 2Overfør majonesen til en bolle, og vend inn vårløken og krabbekjøttet med en slikkepott til det er godt blandet. Bland brødsmuler og persille i en flat beholder. Form krabbeblandingen til 8 kaker, ca. 7,5 cm brede og 2 cm tykke, og dypp dem i brødsmule- og persilleblandingen. Vend krabbekakene på begge sider for å dekke dem godt. Hvis du har tid, kan du la krabbekakene ligge i beholderen med brødsmuler, dekke med plastfolie, og la dem stå i kjøleskapet i minst 1 time.
  3. 3Når du er klar til å steke krabbekakene, varm opp to store non-stick-panner på middels varme. Tilsett ca. 2 ss smør i hver panne. Når smøret er smeltet, legg i 4 krabbekaker i hver panne, og trykk dem lett for å fjerne overflødige brødsmuler. Stek krabbekakene sakte på middels varme til de er gyldne på begge sider og gjennomvarme, snu dem én gang med en slikkepott, ca. 4 minutter per side. Hvis kakene blir for brune for raskt, reduser varmen. Den indre temperaturen på en kokt krabbekake bør være 68°C (155°F) målt med et instant-read-termometer.
  4. 4Overfør krabbekakene til tallerkener, 2 per person, og server med ønsket saus og sitrusskiver.
  5. 51 kopp ketchup eller chilisaus (anbefalt: Heinz)
  6. 61 ss pluss 2 ts ferdig horseradish
  7. 72 dråper hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  8. 81 sitron, presset saft
  9. 91 ts Worcestershire-saus
  10. 10Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
  11. 11Porsjon: ca. 1 kopp
  12. 12225 g tomatillos, fjernet skall og delt i kvarter
  13. 132 ss risvinseddik
  14. 141 ss sukker
  15. 152 ts grønn hot sauce (anbefalt: Tabasco)
  16. 161 ts hakket hvitløk
  17. 171 ts ristet sennepsfrø
  18. 181 ts fersk horseradish, skrelt og revet
  19. 19Legg tomatillene i en food processor og kjør til grov puré. Sil tomatillopurén i en sikt, og la væsken renne av. Ha den silte puréen i en bolle, og rør inn eddik, sukker, hot sauce, hvitløk, sennepsfrø og horseradish.
  20. 20Porsjon: ca. 2/3 kopp