Røkt and med presset tofupuré
Lær hvordan du lager en smakfull red-cooked duck med presset bønnekrem. En klassisk rett som passer til enhver anledning, enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper vann
- 1/2 kopp mørk soyasaus
- 4 teskjeer fem-spice pulver
- 4 kaker med ekstra-fast eller fast bønneost, 4 unser hver
- 2 5- til 6-punds and, delt i 16 store biter
- 4 store hvitløksfedd, finhakket
- 3/4 kopp Shao Hsing (kinesisk risvin, tilgjengelig i asiatiske alkoholbutikker) eller tørr sherry
- 2 teskjeer sukker
- 1/4 kopp peanøttolje
- 24 skiver fersk ingefær, 1/4 tomme tykke
- 8 vårløk, delt på langs
- 6 små tørkede røde chilipepper
- 6 hele stjerneanis
- 3 spiseskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Forbered tofuen: I en kjele blandes vann, 1/4 kopp soyasaus og femkrydder. Tilsett tofu og kok opp over høy varme. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Fjern kjelen fra varmen og la tofuen marinere i væsken i 1 time. Bruk en hullsleiv til å legge tofuen i ett lag på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Sett til side kokevæsken. Dekk tofuen med flere kjøkkenhåndklær, og legg en 5-punds vekt oppå. Tofuen må presses under vekten i minst 5 timer, eller oppbevares i kjøleskapet med vekt i opptil 24 timer.
- 2Forbered and: I en ikke-reaktiv bolle gnis inn and med hvitløk, resten av soyasausen, Shao Hsing og sukker. Mariner over natten.
- 3Varm opp olje i en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme. Legg and med skinnsiden ned, og stek i 5 minutter, eller til den er godt brunet. Snu andebrystet og stek i ytterligere 2 minutter. Ta andebrystet opp på en tallerken og kast det avsmeltede fettet. Sett pannen på høy varme igjen, og tilsett resten av Shao Hsing (1/2 kopp) og den reserverte kokevæsken fra tofuen, og skrap opp eventuelle brune biter. Tilsett ingefær, vårløk, chili og stjerneanis, og kok opp. Legg andebitene i en sandkjele (eller en emaljert eller støpejernsgryte) med skinnsiden opp. Bruk en hullsleiv til å overføre ingefær, vårløk og krydder til gryten, og fordel det over andebitene. Hell kokevæsken over andebitene så den nesten dekker. Du trenger kanskje ikke bruke all væsken. La det småkoke over middels varme i 1 time, og pensle av og til. (Hvis du bruker en sandkjele, følg instruksjonene nøye. Bruk en flammebeskytter for å unngå at gryten sprekker.)
- 4Rett før servering, skjær den pressede tofuen i skiver på 1/4 tomme tykkelse. Tilsett tofuskivene i gryten og la det småkoke i 1 minutt for å varme opp. I en kopp, rør ut maisstivelse i vann til en konsistens som kremfløte. Bruk en hullsleiv til å fordele and, tofu og aromater på 6 tallerkener. Kok opp kokevæsken igjen, og tilsett maisstivelsesblandingen under omrøring, og la det tykne. Smak til med krydder, og øs sausen over andebitene.