Turkey Tetrazzini

Turkey Tetrazzini

Lær å lage turkey tetrazzini med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien. Enkel å lage og full av gode smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss vegetabilsk olje
  • 1 sjalottløk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 450 g sopp, skivet
  • 3 ss hakket persille
  • 2 ss timianblader
  • 2 laurbærblad
  • Salt og pepper, etter smak
  • Revet sitronzest
  • 5 dl kyllingkraft, lavt natriuminnhold
  • 4 ss smør
  • 1/4 kopp mel
  • 1 eggeplomme, lett pisket
  • 2,5 dl melk
  • 1,8 kg kokt kalkunbryst, i biter eller strimler
  • 450 g eggnudler, kokt
  • 1/2 kopp brødsmuler
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • 1/2 kopp skivede mandler, ristet

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Smør en stekepanne med olje og varm opp på middels varme. Tilsett sjalottløk og hvitløk, kok under omrøring til de er gjennomsiktige, ca. 3 minutter. Tilsett sopp og urter, og stek i 3 til 5 minutter til de er lett brunet. Krydre med salt og pepper. Overfør soppen til en glassbolle, riv over sitrusskallet fra en sitron, og dekk med plastfolie for å la smakene trekke inn. Sett til side.
  3. 3Varm kyllingkraften i en middels stor kjele og hold den varm på lav varme. Smelt smør i stekepannen og rør inn melet for å lage en jevning. Kok under konstant omrøring i 3 minutter. Visp inn den varme kraften og rør kraftig for å unngå klumper. Fortsett i 5 minutter til sausen er tykk og glatt. Tilsett egg, melk, den reserverte soppen og kalkunen. Kok opp og rør til det er gjennomvarmt, ikke la det koke. Vend inn de kokte nudlene og bland godt.
  4. 4Fordel blandingen i en smurt ildfast form på 23 x 33 cm og jevn ut med en skje. Strø over brødsmuler og parmesanost. Stek i en forvarmet ovn på 175 °C (350 °F) til sausen bobler og en gyllen topp har dannet seg, ca. 20 til 30 minutter. Pynt med ristet mandel før servering.