
Mini gresskarcupcakes med sjokoladefrosting
Oppdag oppskriften på mini gresskarcupcakes med silkemyk sjokoladekrem. Perfekt for høstfesten eller som en søt dessert. Enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper (12 unser) hermetisk konservert 100 prosent ren gresskar (anbefalt: Libby's)
- 2 kopper vaniljekakeblanding (anbefalt: Betty Crocker Super Moist French Vanilla)
- 1/2 kopp hel melk, romtemperert
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 egg, romtempererte
- 2 teskjeer gresskarpietrekk
- 1 kopp melis
- 1/2 kopp kremost, romtemperert
- 1/2 stang usaltet smør, romtemperert
- 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 1/4 kopp rømme
- Til pynt: mini-sjokoladeknapper, strøssel, farget sukker, små godterier.
Fremgangsmåte
- 1Cupcakes: Sett et ovnsrist midt i ovnen. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Kle 36 mini cupcakeformer med papirformer. Sett til side.
- 2I en stor bolle, bland sammen gresskar, kakeblanding, melk, olje, egg og krydderkrydder. Bruk en elektrisk håndmikser og pisk blandingen på lav hastighet til den er jevn. Øk hastigheten til høy og pisk til luftig og lett, ca. 2 minutter. Bruk en liten iskremkopp og fyll de forberedte formene med røren. Stek til de er puffet opp og gyldne, ca. 10–12 minutter. La dem avkjøle i formen i 10 minutter. Overfør til en avkjølingsrist og la dem avkjøle helt før frosting, ca. 20 minutter.
- 3Frosting: I en middels stor bolle, bland sammen melis, kremost, smør, kakaopulver og rømme. Bruk en håndmikser og pisk på lav hastighet til det er jevnt. Øk til høy og pisk til luftig og lett, ca. 1 minutt.
- 4Bruk en liten slikkepott og fordel frostingen på toppen av cupcakesene. Pynt med mini-sjokoladeknapper, strøssel, farget sukker og små godterier.