
Grillet biffpita med dillsaus
Lær hvordan du lager smakfulle grillet biffpitas med frisk dillsaus. En enkel oppskrift som passer til sommermåltidet eller hverdagsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp lett naturell yoghurt
- 1 spiseskje hakket fersk dill
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1/3 kopp pluss 1 teskje sitronsaft
- 1 liten agurk, i terninger
- 2 plommetomater, i terninger
- 2 grønne løk, skivet
- 1 spiseskje hakkede ferske mynteblader
- 340 gram biff i terninger
- 1 spiseskje hakkede ferske oregano-blader
- 2 spray med rapsolje til koking
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
- 4 fullkorn pita-brød
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland yoghurt med dill, hvitløk og 1 teskje sitronsaft. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter for å la smakene blande seg. I en annen liten bolle, bland agurk med tomater, grønn løk og mynte. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- 2Legg steken i en separat, lav skål og hell resten av sitronsaften og oregano over steken. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Spray en non-stick stekepanne med canola-oljespray. Ta steken ut av marinaden, krydre med salt og pepper, og stek på middels høy varme i omtrent 2 1/2 minutter på hver side, eller til den er kokt til ønsket stekegrad. Ta steken ut av pannen.
- 3Skjær en side av hver pitabrød for å åpne lommen, vær forsiktig så du ikke punkterer den andre siden. Fordel steken jevnt i pitabrødene og fyll forsiktig opp i lommene. Topp hver stekepose med 1/4 av agurksblandingen. Drypp 1/4 av yoghurtblandingen i hver lomme og server umiddelbart.