
Røkt cheddar og kreolsk makaronigrateng
oppskrift på smakfull creole mac and cheese med røkt cheddar, perfekt for en krydret og kremet hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- 450 gram medium makaroni-skjell
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper panko-brødsmuler
- 5 spiseskjeer usaltet smør
- 5 spiseskjeer hvetemel
- 2 kopper helmelk
- 2 spiseskjeer Jakes Creole-krydder eller ferdigkjøpt creole-krydderblanding
- 2 spiseskjeer tørket dill
- 1 stort egg, pisket
- 2 kopper revet røyket Cheddar
- 2 kopper revet Monterey Jack
- 2 kopper revet pepper Jack
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele med saltet, kokende vann, kok pastaen til den er al dente, 8 til 10 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 2I mellomtiden, varm opp oljen i en stor, tykk stekepanne over middels høy varme. Tilsett panko og rør konstant med en tresleiv, og ristet til det blir gyllent, ca. 4 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle.
- 3I en separat stor kjele, smelt smøret over middels varme. Tilsett melet og visp kraftig for å blande det godt, vær forsiktig så du ikke brenner det, i 1 til 2 minutter. Hell gradvis i melken, mens du visper kontinuerlig for å unngå klumper. La béchamelen småkoke og tykne i 4 til 6 minutter. Tilsett creol-krydderet og dill.
- 4Legg egget i en middels bolle. Ta ut 1/3 kopp av béchamelsausen og visp den inn i egget for å temperere. Deretter heller du egg-béchamel-blandingen tilbake i kjelen og visper for å blande. Tilsett gradvis den røkte Cheddaren, Monterey Jack og Pepper Jack, og visp for å opprettholde en jevn konsistens og unngå klumper. Rør inn den kokte pastaen.
- 5Skje den varme makaronien og osten over i en serveringsskål. Topp med panko-krumme.