
Kyllingsuppe med purre
oppskrift på en smakfull og varmende leaky chicken soup, perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 store purre, trimmed, vasket og tørket
- 2 benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
- 1 stor laurbærblad, fersk eller tørka
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 3 til 4 hvitløksfedd, hakket
- Salt og nykverna svart pepper
- 1 kopp tørr kvitvin
- 1 liter kyllingkraft
- 2 koppar eggpasta, som knust eggfettuccine eller tagliatelle
- 2 spiseskjeer hakkede ferske timianblader
- 2 teskjeer revet sitronskall
- 1/4 kopp fersk flatbladpersille, hakket
- Sprø baguette, skåret i skiver
- Myk ost som geitost, Robiola, Camembert eller Boursin
Fremgangsmåte
- 1Trim de harde toppene og rotendene på purre, kutt dem i to på langs, og skjær dem deretter i 1/2-tommers tykke skiver. Fyll en stor bolle eller vask med vann, legg i purrebitene, og skill skivene slik at jord og sand faller av. Fjern purrebitene med en skummekork eller hullsleiv, og tørk dem i en salatspinner eller på et rent kjøkkenhåndkle.
- 2Legg kylling og laurbærblad i en liten kjele, og tilsett vann nesten til det dekker. Sett kjelen på høy varme, og kok opp. Skru ned varmen til lav, og pochér kyllingen til den er gjennomkokt, ca. 10 minutter.
- 3I mellomtiden varmer du opp extra-virgin olivenolje i en suppetopp eller en nederlandsk ovn på middels varme. Tilsett purre og hvitløk, krydre med salt og pepper etter smak, og rør om. Dekk til, og la det koke i 7 til 8 minutter. Tilsett vinen og kok ut i 1 minutt, deretter tilsetter du kraften og lar det koke opp. Skru ned varmen til lav, og la det småkoke. Ta kyllingen ut av pochérvannet, skjær den i terninger, og rør den inn i suppen. Sil pochérvannet og hell det i suppen. Tilsett eggpasta, timian og sitrusskall. La det koke på lav varme til pastaen er mør, og rør inn persille. Smak til med salt og pepper. Server suppen i skåler.
- 4Smør de sprø brødskivene med myk ost, og server dem ved siden av suppen.