
Ris med ristet pinjekjerner
Lær hvordan du lager en smakfull risrett med ristet pinjekjerner. En enkel oppskrift som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 1 spiseskje usaltet smør
- 1/2 liten løk, finhakket
- 1 kopp langkornet hvit ris
- 2 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1Spred pinjekjerner på et bakepapir og stek i ovn satt til 175 grader til de er gylne. Smelt smør i en kjele. Tilsett løk og sautér til den er myk. Tilsett ris og rør til den er dekket av smør. Tilsett vann, kok opp, dekk til og skru ned varmen. La det småkoke til vannet er absorbert og risen er lett og luftig, ca. 20 minutter. Vend inn pinjekjernene og server.