Hello Fresh Mobile Banner
Kylling innbakt i prosciutto

Kylling innbakt i prosciutto

Lær hvordan du lager saftig kylling innpakket i sprøtt prosciutto. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett. Enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 friske salvieblader, grovhakket
  • 4 kyllingfileter (ca. 570 gram)
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 8 til 12 tynne skiver prosciutto
  • 3 ss ekstra virgin olivenolje
  • Saften av 1 sitron
  • 1 ts dijonsennep
  • 10 kopper blandet babygrønt (ca. 140 gram)
  • 1 kopp cherrytomater, delt i fire
  • 3/4 kopp lavsaltet kyllingkraft
  • 1 ss usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Strø hvitløk og salvie over kyllingfiletene; krydre med salt og pepper. Pakk inn 2 eller 3 skiver prosciutto rundt hver filet.
  2. 2Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme; tilsett 1 spiseskje olivenolje. Arbeid i porsjoner om nødvendig, og stek kyllingen og kok den, snu én gang, til prosciuttoen er gyllenbrun og litt sprø, ca. 6 til 8 minutter. Overfør til en tallerken.
  3. 3I mellomtiden, visp sammen halvparten av sitronsaften, sennepen, en klype salt og noen kverner pepper i en stor bolle. Visp inn resten av olivenoljen gradvis til dressingen er jevn. Tilsett salaten og tomatene; vend forsiktig slik at det blir dekket av dressingen.
  4. 4Hell kyllingkraften og resten av sitronsaften i stekepannen; kok opp på middels varme til det er litt redusert, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett smøret og kok, mens du rører med en slikkepott, til smøret smelter og sausen tykner, ca. 1 til 2 minutter. Server kyllingen med salaten. Drypp over pan-saften.
  5. 5Fotograf: Ryan Dausch