Kylling innbakt i prosciutto
Lær hvordan du lager saftig kylling innpakket i sprøtt prosciutto. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett. Enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6 friske salvieblader, grovhakket
- 4 kyllingfileter (ca. 570 gram)
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 8 til 12 tynne skiver prosciutto
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- Saften av 1 sitron
- 1 ts dijonsennep
- 10 kopper blandet babygrønt (ca. 140 gram)
- 1 kopp cherrytomater, delt i fire
- 3/4 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 1 ss usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Strø hvitløk og salvie over kyllingfiletene; krydre med salt og pepper. Pakk inn 2 eller 3 skiver prosciutto rundt hver filet.
- 2Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels varme; tilsett 1 spiseskje olivenolje. Arbeid i porsjoner om nødvendig, og stek kyllingen og kok den, snu én gang, til prosciuttoen er gyllenbrun og litt sprø, ca. 6 til 8 minutter. Overfør til en tallerken.
- 3I mellomtiden, visp sammen halvparten av sitronsaften, sennepen, en klype salt og noen kverner pepper i en stor bolle. Visp inn resten av olivenoljen gradvis til dressingen er jevn. Tilsett salaten og tomatene; vend forsiktig slik at det blir dekket av dressingen.
- 4Hell kyllingkraften og resten av sitronsaften i stekepannen; kok opp på middels varme til det er litt redusert, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett smøret og kok, mens du rører med en slikkepott, til smøret smelter og sausen tykner, ca. 1 til 2 minutter. Server kyllingen med salaten. Drypp over pan-saften.
- 5Fotograf: Ryan Dausch