Lemongrass-spiddet sverdfisk med thai-basilikum-pesto og sesamlange bønner
Oppdag en smakfull oppskrift på lemongrass spiddet sverdfisk servert med thai basilikumpesto og sesambønner. Perfekt for en eksotisk hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 unser sverdfisk
- 2 stilker sitrongress
- 3 spiseskjeer hakket hvitløk
- 2 kopper soyasaus eller rapsolje
- 2 unser thai asil (blansjert)
- 1 eggeplomme
- 1 kopp riseddik, pluss 1 spiseskje til sausen
- 4 unser olje
- 1 spiseskje revet parmesanost
- 1 jalapeño
- 1 pund kinesiske lange bønner
- 1 spiseskje sesamfrø
- 1 teskje sesamolje
- 2 spiseskjeer soyasaus
- Salt og pepper, etter smak
- 1 potet (skåret tynt med japansk mandolin og fritert)
Fremgangsmåte
- 1Kutt av én stilk sitrongress i to og på skrå. Tre inn sitrongresset på spydet med svoren. Finhakk den andre stilken sitrongress og bland den med 1 spiseskje hakket hvitløk og 1/4 kopp soyasausolje. Mariner svorfileten. I en blender, tilsett thai-basilikum, eggeplomme, riseddik, jalapeño, parmesanost og én spiseskje hakket hvitløk. Tilsett 4 unser soyasausolje i en jevn, langsom strøm for å emulgere sausen. Blansjer langbønner i kokende, saltet vann, og stek dem raskt i litt olje. Krydre med salt og hvit pepper, og vend deretter bønnene i sesamolje, sesamfrø, soyasaus og én spiseskje riseddik. Grill svorfileten i omtrent 8 til 10 minutter. Vend langbønnene i sesamdressing, legg dem midt på tallerkenen, og på toppen av bønnene legger du de stekte potetnålene. Løft svorfileten mot potetene og avslutt med thai-basilikum-pesto.