Hello Fresh Mobile Banner
Ricotta-gnocchi

Ricotta-gnocchi

Lær hvordan du lager myke og deilige ricotta gnocchi hjemme. En enkel oppskrift som passer for både nybegynnere og erfarne kokker. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund fersk ricottaost (se oppskrift nedenfor)
  • 1 egg
  • 1 unse revet parmesan
  • 1 teskje kosher salt
  • Mel til å rulle gnocchi i
  • 2 liter melk
  • 1/4 kopp fersk sitronjuice

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle pisker du ricottaen for å bryte opp ostemassen. Tilsett egget og rør til det er jevnt blandet. Ha i den revne osten og en klype salt. Smak til og juster krydderet etter behov.
  2. 2Hell melet på en stor tallerken eller en grunn kakeform. Som om du skulle lage sjokoladekjeks, bruker du en teskje til å forme ovale gnocchi og legger dem i melet. Ikke la de ferdige gnocchien berøre hverandre, ellers vil de sette seg sammen.
  3. 3Arbeid i porsjoner av seks, og dekk gnocchien lett med mel ved å rulle platen. Rist av overflødig mel og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta. Sett i kjøleskapet i to timer eller til gnocchien er faste. Du kan oppbevare dem i kjøleskapet over natten, men ferske gnocchi er best å spise samme dag de er laget. Kok opp saltet vann og slipp gnocchien forsiktig i. Juster varmen slik at det småkoker. Når gnocchien flyter opp til overflaten og føles litt fast når du tar på den, ca. 3-4 minutter. Ta opp med en hullsleiv.
  4. 4Serveringsforslag: smeltet smør, erter og salvie eller en lett pastasaus etter eget valg, for eksempel tomatsaus med basilikum og et par skiver parmesanost.
  5. 5I en tykkbunnet kjele varmer du sakte opp melken og sitronjuicen til 200 grader Fahrenheit. Ta av varmen og dekk til. Plasser kjelen på et sted hvor temperaturen forblir jevn (vi anbefaler en uoppvarmet ovn). Etter 6 timer siler du ostemassen og mysen gjennom et osteklede. Knyt hjørnene av kledet sammen for å danne en pose, og heng det opp for å renne av over natten.